Satraucoši dati: Latvijas iedzīvotāji kļūst arvien mazkustīgāki

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Latvijas iedzīvotāji kļūst arvien mazkustīgāki, liecina "Mana aptieka & Apotheka Veselības indeksa" aptaujas dati.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, ar fiziskajām aktivitātēm vismaz divas reizes nedēļā nodarbojas 23% aptaujāto, kas ir zemākais rādītājs pēdējo astoņu gadu laikā.

Vecumā no 18 līdz 40 gadiem vismaz divas reizes nedēļā sporto 40% aptaujāto, bet, palielinoties vecumam, fizisko aktivitāšu apjoms sarūk, un no 55 līdz 64 gadu vecumam sporto vairs tikai 15% iedzīvotāju.

Sportiski aktīvākie ir aptaujātie, kuri kopumā dzīvo veselīgi - 41%, kā arī iedzīvotāji ar augstiem ienākumiem - 34%. Savukārt vismazāk ar fiziskām aktivitātēm nodarbojas iedzīvotāji, kuri kopumā dzīvo neveselīgi - 9%, un aptaujātie ar zemiem un vidēji zemiem ienākumiem - 16%.

"Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss" ir Latvijas iedzīvotāju veselības stāvokļa pašvērtējuma un dzīvesveida tendenču mērījums, kas tiek veikts jau astoņus gadus. Indekss tapis sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Katru gadu tiešās intervijās tiek aptaujāti vairāk nekā 1000 iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Latvijā

No 16.septembra visu nākamo nedēļu visā Eiropas Savienībā (ES) norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" organizētā ikgadējā akcija "Drošības dienas", kuras laikā pievērsīs uzmanību ceļu satiksmes drošību prasību ievērošanas nepieciešamībai un mēģinās mazināt ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un cietušo skaitu, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Svarīgākais