Intam Dālderim jauns amats; viņa atalgojums būs 3800 eiro

© Dmitrijs Suļžics/MN

Bijušais "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas deputāts un Rīgas domnieks Ints Dālderis ir izraudzīts par Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) padomnieku Eiropas Savienības (ES) fondu jautājumos.

Kā aģentūru LETA informēja premjeres preses sekretārs Aleksis Zoldners, Dāldera prioritāte amatā būšot darbs, lai nodrošinātu ES fondu efektīvu ieguldīšanu un šīs investīcijas maksimāli sekmētu Latvijas ekonomikas attīstību un konkurētspēju.

Dālderis būs štata padomnieks, viņa atalgojums būs 3800 eiro pirms nodokļu nomaksas, informēja Zoldners.

20.augustā valdība iepazinās ar Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto informatīvo ziņojumu, kurā uzsvērts, ka apstiprināšanai Ministru kabinetā šoruden tiks virzīti ES fondu programmas grozījumi par aptuveni 600 miljonu eiro pārdalēm investīcijām. ES fondu investīciju pārskatīšana esot nepieciešama, lai turpmākajos gados kāpinātu ES investīciju tempu.

FM pauda, ka šobrīd ir konstatēts būtisks risks minēto programmas grozījumu veiksmīgai virzībai, ko radot Satiksmes ministrijas ilgstoši nevirzīti lēmumi transporta nozares investīcijās, īpaši dzelzceļa jomā, kur "iesaldēts" kopā apmēram 401 miljons eiro ES fondu un Atveseļošanas fonda finansējuma.

Dālderis bijis kultūras ministrs, finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) padomnieks budžeta, nodokļu un ES fondu jautājumos, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka padomnieks satiksmes infrastruktūras objektu finansēšanā, kādreizējās Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas padomnieks ES fondu investīciju plānošanā un ieviešanā, Saeimas deputāts un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas loceklis, kā arī ieņēmis citus amatus valsts pārvaldē un nevalstiskajā sektorā.

Dālderis ieguvis augstāko izglītību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Dālderis 2023.gada rudenī pameta aktīvo politiku, noliekot Rīgas domnieka mandātu un kļūstot par Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses valdes priekšsēdētāju, kur darbojas joprojām.

Svarīgākais