"Pasažieru vilciens" aicina pieteikties uz divām labi apmaksātām darba vietām

© f64.lv, Annija Meikšāne

Izsludināti konkursi uz divu AS "Pasažieru vilciens" valdes locekļu amatiem, liecina kompānijas publiskotā informācija.

"Pasažieru vilciens" ir izsludinājis konkursu uz kompānijas valdes locekļa amatu ar kompetenci administratīvā (korporatīvā) pārvaldībā, pārmaiņu vadībā, kvalitātes un drošības pārvaldības sistēmās (DPS), kā arī risku vadības nodrošināšanas vadībā.

Tāpat konkurss ir izsludināts uz "Pasažieru vilciena" valdes locekļa amatu ar kompetenci ritošā sastāva ekspluatācijā, pasažieru pārvadājumu plānošanā un īstenošanā, infrastruktūras un aktīvu pārvaldīšanā, kā arī attīstības projektu vadībā.

Mēneša bruto atlīdzība abiem valdes locekļiem paredzēta 8067 eiro.

Pieteikties konkursiem iespējams līdz 2024. gada 4. septembrim ieskaitot.

"Pasažieru vilciena" valdes locekļa ar kompetenci administratīvā pārvaldībā, pārmaiņu vadībā, kvalitātes un drošības pārvaldības sistēmās amata kandidātiem prasīta vismaz triju gadu pieredze, kas iegūta pēdējos 10 gados vidējā vai lielā uzņēmumā valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kuras ir nepieciešamas, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus konkrētajā amatā, vai pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kas atbildīga par transporta nozares politikas veidošanu vai īstenošanu.

Tāpat prasīta pieredze korporatīvajā pārvaldībā, pieredze kolektīva vadīšanā un kompetenču sistēmiskā uzlabošanā uzņēmumā ar vismaz 50 darbiniekiem, kā arī prasīta padziļināta izpratne par ilgtspējas, kvalitātes un korporatīvo risku vadības procesiem un drošības pārvaldības sistēmu. Profesionālā pieredze transporta vai sabiedrisko pārvadājumu jomā arī šajā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību.

Savukārt "Pasažieru vilciena" valdes locekļa ar kompetenci ritošā sastāva, pasažieru pārvadājumu, infrastruktūras un projektu vadībā amata kandidātiem prasīta vismaz triju gadu pieredze, kas iegūta pēdējos 10 gados vidējā vai lielā uzņēmumā valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā transporta, rūpniecības, enerģētikas vai līdzvērtīgās nozarēs, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kuras ir nepieciešamas, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus konkrētajā amatā, vai pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kas atbildīga par transporta nozares politikas veidošanu vai īstenošanu.

Tāpat prasīta pieredze infrastruktūras projektu pārvaldībā, pieredze kolektīva vadīšanā ar vismaz 50 darbiniekiem, kā arī izpratne par enerģētiku un mehatroniku. Profesionālā pieredze transporta vai sabiedrisko pārvadājumu jomā tiks uzskatīta par priekšrocību.

Amatu kandidātiem prasīta arī nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība jurisprudencē, uzņēmējdarbībā vai vadībzinātnē, valsts valodas prasmes C1 līmenī un angļu valodas prasmes B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei, kā arī zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrību darbību, to regulējošiem normatīviem un labu korporatīvo pārvaldību. Prasīta arī izpratne par "Pasažieru vilciena" darbības veidiem, jomām un mērķiem.

Darbam "Pasažieru vilciena" valdē prasītas tādas vadības kompetences kā stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana, darbinieku motivēšana un attīstīšana, lēmumu pieņemšana un atbildība, kā arī orientācija uz rezultātu sasniegšanu.

"Pasažieru vilciena" valdes locekļu atlases un novērtēšanas process sastāvēs no trim kārtām, un to īstenos atlases konkursa nominācijas komisija un personāla atlases kompānija SIA "Astral Executive Search".

Kandidātiem, kuri tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, nominācijas komisija lūgs iesniegt stratēģisko redzējumu prezentācijas formā par "Pasažieru vilciena" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs, priekšlikumus to īstenošanai un iespējamos risinājumus kapitālsabiedrības darbībai ierobežotu resursu apstākļos.

Šobrīd "Pasažieru vilciena" valdē strādā Raitis Nešpors, kura pilnvaru termiņš ir 2026. gada 14. aprīlis, un Aldis Daugavvanags, kura pilnvaru termiņš ir 2027. gada 21. jūnijs.

Jau ziņots, ka 2024. gada 7. martā "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis atkāpās no amata.

Savukārt 2024. gada 8. martā "Pasažieru vilciena" padome nolēma Nešporu iecelt par kompānijas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju, līdz konkursa kārtībā tiks izvēlēts jauns uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Nešpors "Pasažieru vilciena" valdē strādā kopš 2021. gada 15. aprīļa.

Kompānijas valdē paredzēti trīs locekļi.

Tāpat vēstīts, ka "Pasažieru vilciens" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 695 349 eiro peļņu, kas ir 2,2 reizes vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā. Vienlaikus kompānijas ieņēmumi no pasažieru pārvadājumiem 2024. bgada pirmajā pusgadā bija 11,741 miljons eiro, kas ir aptuveni par diviem miljoniem vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā.

"Pasažieru vilciens" šogad pirmajos sešos mēnešos pārvadāja 8,99 miljonus pasažieru, kas ir par 9,3% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

"Pasažieru vilciens" izveidots 2001. gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008. gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Svarīgākais