Par policista slepkavības gatavošanu aizdomās turētais Babenko aizbrauc pie sievas uz Baltkrieviju

© Nora Krevneva / F64

Par advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavību tiesājamā uzņēmēja Aleksandra Babenko dēlam Artjomam Babenko, kuru jūlija beigās aizturēja aizdomās par iespējamu policista slepkavības gatavošanu, izdevies no Latvijas aizbraukt, noskaidroja LTV raidījums “de facto”. Pirms divām nedēļām tiesa izlēma viņu atbrīvot no apcietinājuma. Pašlaik Babenko, iespējams, atrodas Baltkrievijā.

Bunkus slepkavības lietā apsūdzētais uzņēmējs Aleksandrs Babenko vienā no jūlija tiesas sēdēm vaļsirdīgi atklāja, ka pie viņa dēla Artjoma Babenko notiek kratīšana aizdomās par iespējamu Valsts policijas augsta līmeņa darbinieka Romāna Jašina slepkavības gatavošanu.

Jašins savulaik kā policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1. nodaļas priekšnieks bija iesaistīts Bunkus slepkavības izmeklēšanā. Tā noslēdzās ar apsūdzībām iespējamajiem pasūtītājiem - Aleksandram Babenko un viņa biznesa partnerim Mihailam Uļmanam, kā arī iespējamajam šāvējam Viktoram Krivošejam.

Nākamajā dienā pēc Artjoma Babenko aizturēšanas Valsts policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Grišins, neatklājot vārdus, apstiprināja, ka “varētu būt gatavots noziedzīgs nodarījums pret Valsts amatpersonu atriebības nolūkos.” Vairāk šeit.

Vispirms tiesa lēma Babenko junioru apcietināt. Advokāts solīja apcietinājumu pārsūdzēt. Un pirms divām nedēļām Rīgas apgabaltiesas tiesnese Aina Nicmane apcietinājumu Artjomam Babenko atcēla. Babenko izlaida no cietuma un, pirms policija paspēja piemērot citu drošības līdzekli, viņš no Latvijas aizbrauca. Un pagaidām izmeklētājiem nav izdevies viņu sadzīt rokās.

“Artjomam Babenko ir kriminālprocesuālais pienākums pēc procesa virzītāja uzaicinājuma ierasties, lai viņam piemērotu citu drošības līdzekli. Viņš neierodas, viņš komunicē ar savu piecu aizstāvju starpniecību. Viņš uzreiz pēc atbrīvošanas pameta Latviju, viņš atrodas Baltkrievijā,” stāsta Valsts policijas priekšnieka vietnieka p.i. Pēteris Bauska.

Babenko advokāts Rusanovs apstiprina, ka klients aizbraucis uz Baltkrieviju, lai satiktu savu sievu.

“Artjoms Babenko saņēma uz savu e-pasta adresi pavēsti, un 3. septembrī, ja nebūs nekādi ekstraordināri papildu apstākļi, protams, ka viņš ieradīsies un piedalīsies izmeklēšanas darbībās,” sola advokāts.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.