Izsludināts gada otrais "Erasmus+" projektu konkurss ar budžetu vairāk nekā trīs miljoni eiro

© Ģirts Ozoliņš / F64

"Erasmus+" jaunatnes jomas projektu īstenotājiem Latvijā 2024.gada otrajā projektu konkursā pieejami 3 066 419,35 eiro, aģentūru LETA informēja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrā (JSPA).

Organizācijas, pašvaldības, jauniešu neformālās grupas un citi, kas vēlas īstenot "Erasmus+" jaunatnes jomas projektus, aicināti līdz 1.oktobra plkst.13 iesniegt savus pieteikumus elektroniski Eiropas Komisijas vienotajā programmu "Erasmus+" un "Eiropas Solidaritātes korpuss" platformā.

Šī gada "Erasmus+" rudens projektu konkursā pieejamais finansējums sadalīts pa projektu veidiem.

Mācību mobilitātes jomā jauniešu apmaiņas un darbinieku mobilitātes projektieim pieejami 1 237 799 eiro, tajā skaitā aktivitātēm ar valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, bet ir iesaistītas programmas "Erasmus+" mobilitātes aktivitātēs - 128 661,50 eiro, jaunatnes līdzdalības projektiem - 299 028,00 eiro, bet "DiscoverEU" iekļaušanas projektiem - 84 729,35 eiro.

Sadarbības partnerības projektiem paredzēti 1 379 159 eiro, savukārt maza mēroga partnerības projektiem - 65 704 eiro.

Gatavojot programmas "Erasmus+" projekta pieteikumu, interesenti aicināti ņemt vērā, ka tematam jāatbilst vismaz vienai no četrām ES programmās izvirzītajām prioritātēm - iekļaušana un dažādība, digitālā transformācija, vides ilgtspējas un klimata jautājumi vai līdzdalība demokrātiskajā dzīvē.

Laikā no 13. līdz 15.septembrim potenciālajiem jauniešu apmaiņu un jaunatnes līdzdalības projektu iesniedzējiem plānotas atbalsta mācības projektu pieteikumu izstrādei. Lai pieteiktos, komandas dalībniekiem, kuri piedalījās pasākumā "Projektu nakts 2024", līdz 30.augustam jāizpilda katram sava pieteikuma anketa.

Svarīgākais