Vecmīlgrāvī būs vismaz par vienu marihuānas tirgotāju mazāk

© pixabay.com

Valsts policija aizturējusi vīrieti par marihuānas audzēšanu un pārdošanu Rīgā Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja policija.

Rīgas Ziemeļu pārvaldes Kriminālpolicijas biroja likumsargi, veicot operatīvās darbības, ieguva informāciju par vīrieti, kurš, iespējams, nodarbojas ar marihuānas audzēšanu un tirgošanu Vecmīlgrāvja mikrorajonā.

22.augustā, policisti veica kratīšanas neatliekamības kārtībā vīrietim piekritīgās adresēs Vecmīlgrāvja mikrorajonā un Olaines novadā.

Kratīšanu laikā likumsargi konstatēja, ka vīrieša dzīvoklī Vecmīlgrāvī atrodas marihuānas stādi un izžāvēta marihuāna, savukārt Olaines novadā piemājas teritorijā tiek audzēta marihuāna.

Kopumā izņemti un atsavināti 123 marihuānas stādi, trīs burkas ar izžāvētu marihuānu un mitru zaļganbrūnas krāsas augu masu ar marihuānas smaku, 74 nelielas burkas ar marihuānas sēklām, viena bundžiņa ar izžāvētiem marihuānas ziediem, elektroniskie svari un viena pagaidām nezināmas izcelsmes tablete.

Likumsargi aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja 1984.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš policijas redzeslokā nebija nonācis.

Aizdomās turētajam draud brīvības atņemšana līdz diviem gadiem, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods.

Aizdomās turētais vīrietis atrodas izolatorā, un tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai.

Atsavinātās augu izcelsmes vielas un augi ir nodoti ekspertīzes veikšanai, un pēc ekspertīzes tiks lemts par to iznīcināšanu.

Svarīgākais