"Wolt" statistika: ko cilvēki pasūta pludmalē?

© Depositphotos

Siltās vasaras dienas mudinājušas iedzīvotājus biežāk doties uz pludmalēm, kas daudz biežāk iezīmējas arī tehnoloģiju uzņēmuma “Wolt” ēdienu piegādes kartē. Kā liecina “Wolt” dati, burgeri, frī kartupeļi un saldējums ir visbiežāk uz pludmali pasūtītie pusdienu našķi visās Baltijas valstīs.

"Novērojam, ka cilvēki, baudot saulaino laiku, dod priekšroku kaut kam ātram, garšīgam un atspirdzinošam. Vasaras pieprasītākie produkti, ko “Wolt” piegādā pludmalē, ir saldējums un auksti dzērieni, kā arī svaigs suši, krāsaini kokteiļi un svaigi augļi," stāsta “Wolt” vadītājs Baltijā Mantas Lomsarģis.
Igaunijā, Latvijā un Lietuvā kebabi un citi ātrās ēdināšanas produkti ir populāri atpūtnieku vidū, taču latvieši īpaši iecienījuši auksto zupu un šašliku. Tallinā pusdienlaikā visbiežāk tiek pasūtīti Āzijas ēdieni un burgeri, kamēr Pērnavā vispopulārākais ir saldējums. Palangā, gluži tāpat kā Rīgā un Jūrmalā, gan pusdienām, gan vakariņām bieži vien tiek izvēlēti vistas ēdieni, bet arī dažādi dzērieni un sarkanas rozes veido ievērojamu daļu no pasūtījumiem.

Ekrānšāviņš

Kad cilvēki pasūta savus iecienītākos ēdienus?

Lai gan saldējums nemainīgi ierindojas Baltijas vasaras pirkumu TOP augšgalā, statistika iezīmē arī nelielas atšķirības to izvēlē. Latvijā, Lietuvā un Igaunijā saldējums visbiežāk tiek pasūtīts svētdienās, bet atšķirībā no Lietuvas un Igaunijas, kur populārākā izvēle ir vaniļas saldējums kraukšķīgā vafeļu konusā, latvieši šobrīd dod priekšroku klasiskai šokolādes saldējuma garšai.
Savukārt, pirms atvēsinošajām svētdienām, piektdienas iezīmējas kā picu ballīšu dienas. "Piektdienu vakari bieži vien noslēdzas ar picu. Latvijā un Igaunijā darba nedēļas beigas tiek svinētas ar ierasto tomātu-siera picu, kamēr lietuvieši šovasar izvēlas kaut ko eksotiskāku - mango vistas garšu kombināciju," stāsta Lomsarģis.

Papildus populārākajiem pasūtījumiem, uz vasaras galamērķiem ceļo arī citi “Wolt” platformas piedāvātie produkti. Lomsarģis norāda, ka ar katru gadu cilvēki kļūst arvien drošāki un mazāk uztraucas par to, kur viņi atrodas pasūtījuma veikšanas brīdī.


"Ja pludmalē beidzas sauļošanās krēms, rodas kāda īpaša vēlme pēc noteikta ēdiena vai plānā ir pārsteigt bērnus un partneri ar kaut ko jauku - to vienkārši pasūta. Turklāt tagad tas ir tik pašsaprotami, ka vairs nav svarīgi, vai esat mājās vai ārpus tām - jūs varat iegūt, ko vien sirds kāro, jebkur, kur atrodaties," viņš piebilst.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.