Jelgavas dome sniegts finansiālu atbalstu jūlija vētrā cietušajiem mājokļiem

© Dmitrijs Suļžics/MN

Jelgavas dome šodien nolēma sniegt vienreizēju finansējuma atbalstu par mājokļiem, kuri cietuši jūlija beigās notikušās vētras laikā.

Jelgavas pašvaldībā bija saņemta Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vēstule, kurā norādīts, ka VARAM izskatīšanai valdībā virza ziņojumu par situāciju pašvaldībās pēc vētras un turpmāko rīcību seku likvidācijai.

Saskaņā ar minēto ziņojumu, atbalsts ārkārtas situācijas seku likvidēšanai būtu piešķirams gan pašvaldību īpašumā esošajiem infrastruktūras objektiem, gan dzīvojamo māju atjaunošanai, kuras attiecīgā vētra ir skārusi.

Dome šodien nolēma individuālām dzīvojamām mājām piešķirt vienreizēju atbalstu līdz 3000 eiro apmērā ar papildu nosacījumu, ka atbalsta apmērs nepārsniedz 20 eiro par vienu kvadrātmetru atjaunojamās platības.

Daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piešķirs vienreizēju atbalstu, kas nepārsniedz 20 eiro par vienu kvadrātmetru atjaunojamās platības.

Atbalsts varēs tikt izmantots gan kā pagaidu risinājums dzīvojamās mājas sakārtošanai un pasargāšanai no bojāejas, gan arī lai atjaunotu iepriekšējo stāvokli.

Dabas stihijas laikā cietušo mājokļu apsekošanu veiks ar pašvaldības izpilddirektora rīkojumu speciāli šim mērķim izveidotai komisijai.

Lēmumu par vienreizējā atbalsta piešķiršanu mājokļa remontam pieņems Jelgavas pašvaldības Dzīvokļu komisija. Savukārt Jelgavas pašvaldības iestādes "Centrālā pārvalde" veiks grozījumus pašvaldības budžetā, nodrošinot finansējumu atbalsta sniegšanai.

Tāpat dome nolēma, ka iesniegumi par atbalsta piešķiršanu iesniedzami līdz 15.septembrim.

Pašvaldība pēc atbalsta sniegšanas pieprasīs VARAM atbalsta sniegšanai izlietotos līdzekļus.

Svarīgākais