Gaidītais ceļojums uz Islandi pārvēršas par sarūgtinājuma pilnu notikumu

© Depositphotos

Divām sievietēm gājis secen šogad jūnija sākumā iecerētais ceļojums uz Islandi. Dienu pirms ceļojuma brauciena organizētājs paziņojis, ka brauciens nenotiks, taču arī naudu - teju 2700 eiro jeb 1349 eiro katrai - vēl līdz šim brīdim nav atdevis, raksta "liepajniekiem.lv".

Dienu pirms izlidošanas viņš [ceļojuma organizators Sergejs Šaburovs] paziņoja, ka radušās problēmas ar “airBaltic” biļetēm, proti, ka aviokompānija sajaukusi datumus. Viņš piedāvāja pārcelt ceļojumu vai atmaksāt naudu. Sievietes vēlējās atgūt naudu.

Digital Matter icon
Digital Matter icon

Starp citu, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) S. Šaburova uzņēmumam SIA “Miasfor” pērn piemēroja 10 tūkstošu eiro sodu, jo tas bez spēkā esoša nodrošinājuma un speciālās atļaujas (licences) ar preču zīmi “to hike” piedāvāja un pārdeva tūrisma pakalpojumus.

Licenci šis uzņēmums nav atjaunojis joprojām, liecina tūrisma pakalpojumu sniedzēju datubāze.

Digital Matter icon

Sievietes vērsušās ar iesniegumu Valsts policijā.

Tās pārstāve Madara Šeršņova informē, ka policijā saņemti vairāki līdzīgi iesniegumi. Par notikušo uzsākti kriminālprocesi.

Portālam liepajniekiem.lv S. Šaburovs skaidro, ka braucējiem uzreiz tika piedāvāti citi ceļojuma datumi, kā arī “nauda tiks atgriezta”.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc viņš bez licences turpina organizēt ceļojumus, S. Šaburovs apgalvo, ka braucieni netiek vadīti kā tūrisma kompleksa piedāvājums. “Katrs maksā pats par transportu un viesu māju. Es tikai novadu programmu kā gids un palīdzu visu noorganizēt,” viņš saka.

Pilnu rakstu lasiet šeit.

Svarīgākais