Izlozēts Latvijā vēsturiski lielākais "Eurojackpot" laimests

© Unsplash

Spēlētājs no Latvijas VAS "Latvijas loto" skaitļu loterijā "Eurojackpot" laimējis 759 698,80 eiro, aģentūru LETA informē uzņēmuma pārstāvji.

"Latvijas loto" pārstāvji norāda, ka šis Latvijā ir vēsturiski lielākais "Eurojackpot" laimests. Veiksmīgā loterijas biļete iegādāta 20. augustā mazumtirdzniecības ķēdes "Narvesen" kioskā Rīgā, Krasta ielā.

Divi laimētāji no Latvijas un Vācijas loterijā uzminējuši piecus skaitļus un vienu papildskaitli. Tomēr laimīgo biļešu laimests vēl var pieaugt, jo 21. augustā biļete piedalīsies papildspēlēs "Džokers" un "Džokers 7".

Loterijai "Eurojackpot" Latvija pievienojās 2013. gadā. Tā ir 18 valstu - Čehijas, Dānijas, Horvātijas, Igaunijas, Islandes, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Somijas, Spānijas, Ungārijas, Vācijas, Zviedrijas un Polijas - nacionālo loteriju uzņēmumu kopīgi organizēta loterija. Loterijā iespējams laimēt līdz 120 miljoniem eiro.

Uzņēmuma pārstāvji atzīmē, ka likums par iedzīvotāju ienākuma nodokli paredz, ka no loteriju laimestiem virs 3000 eiro laimētājam ir jānomaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis, no laimesta iegūstot ne tikai laimētājam, bet arī sabiedrībai kopumā. Samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa summa nonāk gan valsts, gan pašvaldības budžetā, kur uzvarētājs deklarēts.

Tostarp "Latvijas loto" organizētajās loterijās šogad laimēts arī viens miljons eiro momentloterijā "Miljons", 307 279 eiro loterijā "SuperBingo" un 250 000 eiro divas reizes loterijā "Pērle".

Jau ziņots, ka "Latvijas loto" pagājušajā gadā strādāja ar 92,145 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,3% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 4,1% un bija 13,792 miljoni eiro.

"Latvijas loto" reģistrēta 1992. gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 1,4 miljoni eiro. "Latvijas loto" pilnībā pieder valstij, un tai vienīgajai ir tiesības rīkot valsts mēroga izlozes un loterijas.