Uzmanību autovadītajiem: uz Vidzemes šosejas slēgs divas apgriešanās vietas

© Latvijas Valsts ceļi

Uz Vidzemes šosejas (A2) satiksmes drošības uzlabošanas projekta ietvaros no 23. līdz 24. augustam slēgs divas apgriešanās vietas – aiz Langstiņiem (16,04. km) un pirms Garkalnes (19,71. km).

Kā apgriešanās vietas šajā posmā uz Vidzemes šosejas varēs izmantot divlīmeņus satiksmes mezglu A2/A4 un A2/P3 Garkalnē.

Projekts ietver vēl šādas satiksmes organizācijas izmaiņas:

  • Rīgas apvedceļa (A4) (Baltezers-Saulkalne) un vietējā valsts autoceļa Pievedceļš uzLangstiņiem (V54) krustojumā aizliegti kreisā pagrieziena manevri;
  • uz autoceļa Garkalne-Alauksts (P3) pārvada rampas pār Vidzemes šoseju pārbūvētas barjeras;
  • uz Vidzemes šosejas no Rīgas līdz ceļu mezglam ar A2/A1, ietverot arī pašu mezglu, uzstādīts apgaismojums.

Satiksmes organizācijas izmaiņu rezultātā uzlabosies satiksmes drošība vienā no noslogotākajiem valsts galveno ceļu posmiem.

Šajā Vidzemes šosejas posmā uzlabota arī virzienu rādītāju sistēma, izvietojot tos uz L-veida konsolēm un metāla kopnēm pāri šosejas braukšanas joslām.

Vidzemes šosejas ceļa mezgls ar Tallinas šoseju un Rīgas apvedceļu (Baltezers-Saulkalne) (A4) ir klasificēts kā melnais punkts. No 2017. līdz 2023. gadam autoceļa posmā no Rīgas robežas līdz Garkalnei reģistrēti 130 ceļu satiksmes negadījumi (CSNg), no kuriem 37 CSNg ar cietušajiem. (51 ievainots, 1 smagi ievainots, 1 bojāgājušais).

Kreisie pagriezieni ir viens no bīstamākajiem manevriem satiksmē, īpaši intensīvā, savukārt apgriešanās ir kreisā pagrieziena paveids.

Uzlabojot satiksmes drošību valsts autoceļu tīklā, VSIA Latvijas Valsts ceļi mērķtiecīgi slēdz kreisos pagriezienus un apgriešanās iespējas ārpus divlīmeņu satiksmes mezgliem. A2 apgriešanās vietu slēgšana ir saskaņota ar VUGD un NMPD.

Latvijas Valsts ceļi

Svarīgākais