Jauni, bargāki noteikumi! Par neatbilstošu dzīvnieku pārvadāšanu automašīnā sods līdz 2500 eiro

© Depositphotos

Šovasar stājušies spēkā precizēti un bargāki dzīvnieku pārvadāšanas noteikumi. Četrkājainiem draugiem vairs nav ļauts brīvi pārvietoties pa braucoša auto salonu – dzīvnieki ir jāpiesprādzē vai jāved transportēšanas būrī, kas arī jānofiksē, ziņo "TV3".

“Dzīvnieku ievieto pārvietošanai piemērotā somā, konteinerā vai būrī, ko nostiprina ar jostas drošības sistēmu tā, lai noturētu sēdeklī. Tas ir viens no pārvietošanas veidiem. Dzīvnieku var pārvietot, uzliekot iemauktus, pie kuriem ir piestiprināta speciāla drošības josta, kas attiecīgi fiksējas,” skaidro PVD pārstāve Mairita Riekstiņa.

Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanks paskaidro, ka jaunie noteikumi spēkā stājās jūlija sākumā. Izmaiņas bija nepieciešamas, jo aptuveni divas trešdaļas dzīvnieku saimnieku savus draugus pārvadā neatbilstoši.

Dzīvnieku pārvadāšanas noteikumus kontrolē valsts un pašvaldības policijas darbinieki, kuri sākotnēji pārkāpējiem, visticamāk, izteiks brīdinājumu. Taču par atkārtotu pārkāpumu viņi jau var piemērot naudas sodu.

Sods par noteikumu neievērošanu var būt tiešām bargs. Fiziskām personām līdz pat 1750 eiro, bet juridiskām personām no 110 līdz pat 2500 eiro.

Svarīgākais