Rīgas konferencē šogad diskutēs par ekonomiku

No 23.oktobra līdz 24.oktobrim Mazajā ģildē notiks gadskārtējā Rīgas konference, kuras tēma šogad būs "Ekonomiskā atgūšanās mainīgā drošības vidē: transatlantiskā dienaskārtība 2010".

Kā informē "Rīgas konference 2009" mediju koordinators Māris Cepurītis, laikā, kad lielu daļu pasaules valstu ir skārusi finanšu un ekonomiskā krīze un aizvien aktuālāki kļūst jautājumi par krīzes izaicinājumiem un to ietekmi uz drošības situāciju, Rīgā ieradīsies valstu līderi, pasaules vadošie akadēmiķi, politiķi, starptautisko un nevalstisko organizāciju pārstāvji, komentētāji un žurnālisti, lai kopīgi apspriestu jautājumus par pārbaudījumiem transatlantiskajai sabiedrībai finanšu un ekonomiskās recesijas apstākļos.

Konferences dalībnieki diskutēs par ekonomiskajiem izaicinājumiem Baltijā, Melnās jūras reģiona un Ziemeļeiropas drošības jautājumiem, kā arī apspriedīs NATO jaunās Stratēģiskās koncepcijas izstrādi un galvenos jautājumus turpmākajā transatlantisko institūciju attīstībā. Vakara sesijā diskusiju dalībnieki pārrunās reformas Eiropas Savienības (ES) gāzes tirgū un Ukrainas ārpolitikas virzību.

Plānots, ka konferencē piedalīsies Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite, Luksemburgas Ministru prezidenta vietnieks un ārlietu un imigrācijas ministrs Žans Aselborns, Latvijas aizsardzības ministrs Imants Lieģis, Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, Lietuvas ārlietu ministrs Vigauds Ušacks, ES īpašais pārstāvis Dienvidkaukāzā Pīters Semnebijs, ASV-Vācijas Māršala fonda direktors Kregs Kenedijs un citas augstas amatpersonas.

Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija, Latvijas Aizsardzības un Ārlietu ministrijas, sabiedriskā organizācija "Baltijas-Melnās jūras alianse", kā arī Latvijas Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisija.

"Rīgas konference 2009" ir jau ceturtā augsta līmeņa starptautiskā konference par Eiropas un transatlantiskās sabiedrības drošības un ārpolitikas jautājumiem, tādējādi iezīmējot Latviju pasaules kartē kā starptautisko politikas ekspertu un diplomātu tikšanās vietu, norādīja Cepurītis.