Alvis Hermanis secina: Krievijas iebrukums Baltijas valstīs nav iespējams

© Kaspars Krafts/F64

"Nekāds Krievijas iebrukums Baltijas valstīs nav iespējams ne tikai tagad, bet arī ļoti tālā pārskatāmā nākotnē," sociālajā vietnē "Facebook" raksta Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, komentējot notiekošo Kurskā.

"Neviens uz pasaules nezina, kāds būs turpinājums Kurskas frontē, taču šis Ukrainas armijas eksperiments ir atnesis lielu atvieglojumu un pārsteidzošu skaidrību Latvijas iedzīvotājiem: nekāds Krievijas iebrukums Baltijas valstīs nav iespējams ne tikai tagad, bet arī ļoti tālā pārskatāmā nākotnē," secina Alvis Hermanis.
Ukrainas karaspēks Kurskas apgabalā iegāja iegāja 6. augustā un šo divu nedēļu laikā guvis ievērojamus panākumus.
"Ja Kurskas aizsardzībai krievi tagad spiesti meklēt kaut kādus vāgneriešus Āfrikā, tas nozīmē, ka visa viņu armija ir pilnīgs feiks un tā valsts nav vispār nopietni ņemama. Viss, ko viņi spēj, ir pusotru gadu cīnīties par dažiem Ukrainas ciematiem. Krievija tagad ir valsts praktiski bez robežapsardzes. Somijas armija (kurai stiprāka aviācija nekā Izraēlai), piemēram, tagad varētu aiziet līdz Maskavai 3 dienās bez problēmām. Pat bez Latvijas palīdzības," raksta A. Hermanis.
Jaunāko informāciju par notikumiem Kurskā var uzzināt šeit.

Svarīgākais