Bijušajam Jelgavas novada mēram piemēro vairāku simtu eiro sodu

© F64

Par dienesta automašīnas izmantošanu privātām vajadzībām bijušajam Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Madaram Lasmanim (LA) Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 250 eiro sodu.

  • KNAB ir izvērtējis, vai bijušais Jelgavas novada domes priekšsēdētājs ir ievērojis interešu konflikta novēršanas regulējumā un tam saistošajos normatīvajos aktos noteiktās prasības attiecībā uz darba autotransporta izmantošanu.

KNAB pārbaudē konstatējis, ka Lasmanis 2022. un 2023. gadā, būdams domes priekšsēdētājs, sešas reizes izmantojis viņam piešķirto pašvaldības automašīnu braucieniem, kas nav bijuši saistīti ar valsts amatpersonas amata pienākumu izpildi, proti, privātām vajadzībām. Nelikumīgie braucieni veikti arī atvaļinājuma laikā un ārpus Latvijas teritorijas.

Par šo pārkāpumu KNAB 9. jūlijā pieņēma lēmumu saukt valsts amatpersonu pie administratīvās atbildības, piemērojot 250 eiro naudas sodu. Lēmums ir stājies spēkā, taču amatpersona vēl nav veikusi naudas soda iemaksu valsts budžetā.

KNAB atgādina, ka valsts un pašvaldību īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošā manta, tajā skaitā autotransports, izmantojams tikai un vienīgi dienesta, darba un amata pienākumu pildīšanai.

Jau vēstīts, ka KNAB par darba auto izmantošanu privātām vajadzībām naudas sodu piemērojis arī Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektorei Līgai Lonertei.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais