Jaunākā informācija par Kurzemē atkritumos atrastajiem mirušajiem zīdainīšiem

© pixabay.com

Pagājuši vairāk nekā pieci mēneši kopš brīža, kad atkritumu poligonā Liepājas pusē tika atrasts miris zīdainis. Maija vidū vēl viena zīdaiņa mirstīgās atliekas atrada atkritumu konteinerā Ventspilī.

Policija beidzot ir saņēmusi medicīnisko ekspertīžu rezultātus, tomēr tie joprojām neļauj atrast vainīgos. Viens no iemesliem - sievietes, visticamāk, nav stājušās grūtniecības uzskaitē, raksta lsm.lv.

Policijā norādīja, ka atkritumos atrasto mirušo zīdaiņu gadījumos esot darīts viss iespējamais, lai atrastu abas dzemdētājas un no viņām uzzinātu bērnu nāves cēloņus.

Portāls nra.lv rakstīja, ka šā gada 7. martā Valsts policijā saņemta informācija, ka Dienvidkurzemes novadā, Grobiņas pagastā, atkritumu poligona šķirošanas punktā, atrasts jaundzimušā - meitenes līķis. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas “Noziegumi pret personas veselību” un nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu jaundzimušā nāves iemeslu. Kriminālprocesā joprojām turpinās pirmstiesas izmeklēšana un, veicot procesuālās darbības, ir pārbaudītas vairākas versijas, taču tās nav apstiprinājušās. Vairāk ŠEIT.

Savukārt 12. maijā, kāda sieviete Ventspilī, izmetot atkritumus, konteinerā pamanīja ko savādu un pagalam biedējošu. Izskatījās, ka atkritumos izmests jaundzimušā līķis. Kad ieradās likumsargi, šausminošais fakts apstiprinājās - kāds atkritumos Bangu ielā 61 bija izmetis neiznēsāta bērna mirstīgās atliekas, vēsta "Degpunktā". Vairāk ŠEIT.

Svarīgākais