Siliņa atturas spriest, cik valstij izmaksās vētras un plūdu radītie zaudējumi

© Romāns Kokšarovs / F64

Šobrīd ir pāragri spriest, cik valstij izmaksās vētras un plūdu radītie zaudējumi, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Valdība rēķinoties ar iespējamo ietekmi uz valsts budžetu, tāpēc paredzēti līdzekļi no neparedzētiem gadījumiem. Vienlaikus premjere uzsvēra, ka to izmantošanai jābūt "pamatotai un noteikti izvērtētai".

Pašvaldībām vēl ir divas nedēļas, lai Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) iesniegtu aprēķinus par vētras radītiem zaudējumiem. Kā apgalvoja premjere, neviena pašvaldība, tai skaitā Jelgava, to vēl nav izdarījusi.

"Mēs arī sagaidām, lai pa šo laiku pašvaldības apskatītos, kas ir viņu apdrošinātie īpašumi, un kā apdrošinātāji reaģēja uz to," sacīja Siliņa.

Jau ziņots, ka jūlija nogalē piedzīvotā vētra viscaur Latvijai atstājusi ievērojamu postažu, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais