Nākamnedēļ austrumu rajonos būs sniegs

© f64

uvākajā nedēļā Latvijā laika apstākļus noteiks aktīvs ciklons, kura ietekme saglabāsies līdz pat piektdienai. Ciklona ietekmē Latvijā būs mākoņains, vējains un vēss laiks, bieži gaidāmi nokrišņi - lietus un slapjš sniegs, bet atsevišķos austrumu rajonos pat īslaicīgi var veidoties sniega sega.

Kā prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra, tikai nākamās nedēļas nogalē šis ciklons sāks zaudēt savu nozīmi un no Rietumeiropas uz Latviju pakāpeniski virzīsies anticiklona atzars.

Nākamnedēļ Latvijā pūtīs brāzmains ziemeļu virziena vējš. Trešdien un ceturtdien vēja brāzmas Kurzemes piekrastē sasniegs ātrumu 20 līdz 25 metri sekundē.

Pūšot ziemeļu vējiem, strauji pazemināsies gaisa temperatūra. Naktīs tā noslīdēs līdz +2, -3 grādiem pēc Celsija skalas, piekrastes rajonos būs nedaudz siltāks - līdz +6 grādiem, savukārt dienā gaisa temperatūra gaidāma galvenokārt +1 līdz +6 grādu robežās.

Sākot no piektdienas, ciklona ietekmei samazinoties, nokrišņi pakāpeniski mitēsies un uzspīdēs saule. Gaisa temperatūra sāks paaugstināties dienā līdz +5, +10 grādiem, bet naktī gaisa temperatūra gaidāma no 0 līdz +5 grādiem. Vējam pierimstot, nakts stundās veidosies migla.

Nākamās nedēļas nogalē Latvijā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vietām nelieli īslaicīgi nokrišņi. Pūtīs dienvidu, dienvidaustrumu vējš ar ātrumu 3-9 metri sekundē. Gaisa temperatūra naktī būs no 0 līdz +5 grādiem, bet dienā no +5 līdz +10 grādiem.

Svarīgākais