Degošo vielu īpatnību dēļ, plašā ugunsgrēka ierobežošanai ķeras pie netradicionālām metodēm

© MN

Trešdien ugunsgrēka likvidēšanai angārā Ganību dambī SIA "Rīgas ūdens" piegādā granti un smilti, aģentūra LETA uzzināja Rīgas pašvaldībā.

No objekta pārstāvjiem SIA "LLR-Ecotech" tika saņemta informācija, ka degošajos angāros atrodas titāna skaidas, kuras nav ieteicams dzēst ar ūdeni, kā arī naftas produktus saturošas eļļas, skaidro Valsts vides dienests (VVD). Sadarbībā ar Rīgas domi tiek organizēta grants piegāde, lai ar to noklātu šo vielu, kas ļautu noslāpēt liesmas un samazināt sadūmojumu tuvākajā apkārtnē.

"LLR-Ecotech" pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka degošais angārs ticis izmantots kā metāllūžņu noliktava. Patlaban uzņēmumam nav informācijas, kāpēc noticis ugunsgrēks, bet angārs esot nodedzis gandrīz pilnībā.

Tāpat "LLR-Ecotech" patlaban nevar pateikt, kādi ir iespējamie zaudējumi, jo vēl esot jāsaprot, kas tieši sadedzis un kas, iespējams, saglabājies.

Papildus tiek īstenoti pasākumi, lai no liesmām nosargātu vēl vienu blakus esošo angāru.

Patlaban ugunsgrēka dzēšanai Ganību dambī Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde piesaistījusi pašvaldības uzņēmumu "Rīgas ūdens", kas piegādā kravas ar granti un smiltīm. Tāpat objektā atrodas SIA "Rīgas satiksme" tehnika.

Kā vēstīts, šodien Rīgā izcēlies ugunsgrēks kādā angārā Ganību dambī, apkārtnē izplatoties melniem un kodīgiem dūmiem.

Svarīgākais