Apdrošināšanas brokeris brīdina par polišu cenu iespējamu kāpumu

© Ekrānuzņēmums

Skatītāji bieži uzdod jautājumu – vai apdrošināšanas polises paliks dārgākas? Uz to TV24 raidījumā “Uz līnijas” komentāru sniedz apdrošināšanas brokeru sabiedrības "Eurorisk" vadītājs Jānis Averčenko.

Ņemot vērā notikušās kataklizmas, kas veicinājušas apdrošinātāju kompāniju lielās izmaksas, Jānis Averčenko komentē, ka droši vien cenas kāps.

“Ja mēs runājam pēc šādiem gadījumiem, tad, protams, šīs cenas kāps. Bet jāsaka, ka pretēji tam, kā šobrīd tiek nolikta šī apdrošināšanas nozare, gribētu teikt, ka arī šajā vētrā apdrošināšanas nozare pietiekoši ātri reaģēja un mainīja savus lēmumus, lai nāktu pretī klientiem.”

Latvijā šajā nozarē ir ļoti daudz kompāniju, gan Latvijas, gan ārvalstu, veidojot sīvu konkurenci. “Katrs no šiem apdrošinātājiem cīnās par klientu un ja ir konkurence, tad tas ir vienīgais kritērijs, kas šai cenai neļauj pārāk pieaugt,” piebilst Averčenko.

Kā brokeru sabiedrības vadītājs, Jānis Averčenko arī skaidro, ar ko īsti nodarbojas brokeri.

“Brokeris ir klientu pārstāvis, kurš atbild par visiem apdrošināšanas jautājumiem, definīcijām. Domāju, ka lielākajai daļai juridisko personu tādi ir, jo izejot no tā, kāda ir uzņēmējdarbības forma, ir nepieciešams kāds specifisks risinājums.”

Averčenko arī min, ka aizvien vairāk fizisko personu arī izvēlās brokerus, lai gūt piemērotākos risinājumus. “Tas attiecās arī uz mājokļa, automašīnu, vēl vairāk veselības apdrošināšanu.”

“Droši vien pieredze ir tas, kas ir nepieciešams pirmām kārtām.”

Svarīgākais