Nobraucot no ceļa, Kurzemē dzīvību zaudējis motociklists

© f64.lv, Kaspars Krafts

Otrdien ceļu satiksmes negadījumā Kurzemē dzīvību zaudējis motociklists, informē Valsts policija.

Vakar ap plkst. 21.50 Valsts policijā saņemta informācija, ka Dienvidkurzemes novadā, Lažas pagastā, noticis ceļu satiksmes negadījums. Vīrietis, vadot motociklu "Suzuki" pa autoceļu Kuldīga-Aizpute-Līči, nobrauca no ceļa braucamās daļas. Negadījuma vietā iestājās motocikla vadītāja nāve.

Valsts policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess un tiek skaidroti precīzi negadījuma iemesli.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 130 ceļu satiksmes negadījumi, un tajos bojā gājis viens, bet cietuši vēl seši cilvēki.

Visvairāk ceļu satiksmes negadījumu reģistrēts Rīgas reģionā, kur notikušas 77 avārijas, tostarp četras ar cietušajiem. Kurzemē reģistrēti 16 ceļu satiksmes negadījumi, Zemgalē - 15, Latgalē - 13, bet Vidzemē - deviņi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests otrdienas pēcpusdienā saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Vecpiebalgas pagastu, kur bija notikusi divu smago automašīnu sadursme. No vienas automašīnas, izmantojot hidrauliskos instrumentus, tika atbrīvots cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Notikuma vietā atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa.

No aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos savainojumus guvušajiem viens ir arī velosipēdists un viens - elektriskā skrejriteņa vadītājs.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais