Būvfirmas "BMGS" valdes priekšsēdētājas amatu atstājusi Afanasjeva

© Kaspars Krafts/f64

Būvfirmas AS "BMGS" valdes priekšsēdētājas amatu atstājusi Svetlana Afanasjeva, aģentūrai LETA apstiprināja Afanasjeva.

Viņa sīkāk nekomentēja šāda lēmuma iemeslus. Afanasjeva valdes priekšsēdētājas amatā bija kopš 2016.gada.

Vienlaikus informācija "Firmas.lv" liecina, ka otrdien veiktas izmaiņas "BMGS" padomē.

Par kompānijas padomes priekšsēdētāju iecelts Vācijas pilsonis Mihails Uriss, bet viņa vietnieka amatā - Vācijas pilsonis Arturs Litvins. Padome turpina darbu Jeļena Para.

Darbu padomē neturpina līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Dmitrijs Prokopčiks un viņa vietnieks Vladimirs Čudnivecs.

Pērn lielākie kompānijas objekti Latvijā bija Ventspils brīvostas piestātnes Nr.35A pārbūve, ūdens uzpildes termināla, kā arī cauruļvadu un kuģu uzkraušanas mezgla izbūve Liepājā, paaugstināto platformu izbūve dzelzceļa līnijās, piestātnes KS-34 izbūve Rīgas brīvostā, kuģu vadulu izbūve Liepājas ostas Karostas kanālā izgriežamā tilta rajonā, dzelzceļa infrastruktūras modernizācija vilcienu kustības ātruma palielināšanai, kā arī tuneļa izbūve zem sliežu ceļiem Krāslavas novada Indras pagastā.

Savukārt VAS "Latvijas dzelzceļš" ir noslēdzis līgumus ar diviem būvniecības uzņēmumiem. Staciju un pieturas punktu projektēšanu un būvniecību četrās dzelzceļa līnijās (Rīga-Jelgava, Rīga-Tukums II, Rīga-Krustpils, Zemitāni-Skulte posms Kalngale-Skulte) veic pilnsabiedrība "BMGS- Fima", kuru veido AS "BMGS" Latvija" un pilnsabiedrība "Fima Group", kuru, savukārt veido Lietuvas "Fima" un Latvijas SIA "Fima".

"BMGS" apgrozījums pagājušajā gadā bija 52,151 miljons eiro, kas ir par 48,4% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 455 635 eiro apmērā, kas ir četras reizes vairāk nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

"BMGS" hidrotehniskās un civilās būvniecības jomā darbojas vairāk nekā 60 gadu, jo "BMGS" ir 1952.gadā dibinātā tresta "Baltmorgidrostroj" tiesību pārņēmēja. "BMGS" pamatdarbība ir hidrotehniskā celtniecība, tiltu būvniecība, kā arī pāļu pamatu izveidošana. Uzņēmums veic betona ražošanu, dzelzsbetona konstrukciju un metāla konstrukciju ražošanu, sniedz ģeotehniskos pakalpojumus, iznomā mehānismus celtniecībai.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 239 600 eiro. "BMGS" lielākie īpašnieki ir Vācijas kompānija "Skyflower Real Estate" (34,47%), Jeļenai Parai piederošā SIA "Termināls" (33,51%), Tatjana Ļiļejeva (9,3%), Vadims Para (9,18%) un Vladimirs Čudnivecs (8,35%).

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais