Latvijā ir radīta pirmā platforma jaunajiem vecākiem

© pexels.com

Latvijā ir radīta pirmā platforma "mombee", kurā ērti var atrast visus grūtniecībā, dzemdībās un pēcdzemdību posmā jaunajai ģimenei nepieciešamos speciālistus un to kontaktus, jomas ekspertu blogu, kā arī kvalitatīvus, Latvijā radītus video kursus un tiešsaistes lekcijas.

Platformas radītāja, dūla Jekaterina Zilpauša aģentūrai LETA stāstīja, ka platforma radīta ar mērķi padarīt jauno un topošo vecāku dzīvi nedaudz vienkāršāku un vieglāku. Patlaban platforma aktivizēta Latvijā, taču nākotnē to ir plānots mērogot arī uz citām valstīm.

Platformā pieejamās nodarbībās apskatītas tādas tēmas kā zīdīšana, vaginālās dzemdības pēc ķeizargrieziena operācijas, pāru attiecības un seksualitāte pēc bērna piedzimšanas, pēcdzemdību psihiskie traucējumi un citas.

Platformas projektu vadītāja, dūla Baiba Mellenberga norāda, ka tajā ir padomāts par visām iespējamām jauno vecāku dzīves situācijām.

Platformā ir atrodami jau 130 speciālisti, pievienoties tai aicināti arī citi, tostarp vecmātes, ginekologi, bērnu māsas, psihologi, dūlas, auklītes, uzkopšanas speciālisti.

Svarīgākais