BTA sola palīdzēt arī tiem klientiem, kuri pirms vētras "Kirstija" nebija apdrošinājuši īpašumu pret nokrišņu risku

© Dmitrijs Suļžics/MN

Apdrošināšanas kompānija "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) pēc divām postošām vētrām, kas jūlijā ar pāris nedēļu intervālu skāra Latvijas vidieni, kompensācijās cietušajiem klientiem ir izmaksājusi vai ieplānojusi izmaksāt gandrīz četrus miljonus eiro, informē BTA pārstāvji.

Turklāt apdrošinātājs apņēmies palīdzēt arī tiem dabas stihijā cietušajiem, kuri pirms 29.jūlija vētras "Kirstija" nebija apdrošinājuši īpašumu pret nokrišņu risku.

Abu vētru rezultātā BTA no klientiem saņēmusi vairāk nekā 1000 atlīdzības pieteikumu un, ievērojot noslēgto apdrošināšanas līgumu nosacījumus, izmaksā kompensācijas dabas stihijās cietušajiem. Par jūlija otrajā nedēļā Bauskas novadu piemeklējušās vētras postījumiem izmaksāto atlīdzību apmērs ir sasniedzis vienu miljonu eiro. Vairāk nekā pusi no šīs naudas saņēmuši lauksaimnieki par nopostītajiem sējumiem.

Savukārt 29.jūlijā ciklonā "Kirstija" cietušo BTA klientu aprēķinātie zaudējumi pietuvojušies trim miljoniem eiro. Izmaksājamās kompensācijas par lietavu iznīcināto labību pārsniedz 1,5 miljonus eiro. Nekustamajam īpašumam nodarīto bojājumu novēršanai piešķirts vairāk nekā miljons eiro, bet dabas stihijas sabojāto automašīnu remontam vai aizstāšanai ar citu transporta līdzekli - vairāk nekā 250 000 eiro.

BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš informē, ka saistībā ar 29.jūlija vētras "Kirstija" izraisītajiem neparedzētajiem bojājumiem un lielo cietušo īpašumu skaitu, BTA izlēmusi sniegt atbalstu arī tiem BTA privātīpašumu apdrošināšanas klientiem, kuriem nokrišņu riski nav apdrošināti. Šajā gadījumā BTA segs zaudējumus, kas radušies pārplūdušajās teritorijās esošo objektu īpašniekiem, kā arī daļēji kompensēs zaudējumus, kas radušies saistībā ar nokrišņu iekļūšanu telpās.

Jau ziņots, ka Latvijā 28. un 29.jūlijā valsts centrālajā un Vidzemes, Zemgales rietumu daļā tika izsludināts sarkanais brīdinājums par stipru lietu un vēju. Tostarp Jelgavā tika piedzīvoti vieni no lielākajiem plūdiem pilsētas vēsturē, ko izraisīja milzīgs nokrišņu daudzums īsā laikā.

Svarīgākais