IDB rosina sākt kriminālvajāšanu pret Valsts robežsardzes amatpersonu par nelikumīgu uzņēmējdarbību

© Ģirts Ozoliņš/MN

Iekšējās drošības birojs (IDB) Austrumlatgales prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret Valsts robežsardzes amatpersonu un divām privātpersonām par uzņēmējdarbību bez reģistrēšanas.

Birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka amatpersona personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās kopā ar divām privātpersonām vairāku gadu garumā veica uzņēmējdarbību bez reģistrēšanas, proti - nodarbojās ar transportlīdzekļu tirdzniecību, kuras laikā amatpersona un abas privātpersonas pārdeva transportlīdzekļus par vairāk nekā 275 000 eiro.

Prettiesisko darbību rezultātā kopējais valstij radītais mantiskais kaitējums pārsniedz 15 000 eiro.

Pret amatpersonu un abām privātpersonām rosināts sākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 207.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu - uzņēmējdarbību bez reģistrēšanas.

Birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

IDB 2024.gada pirmajā pusgadā ir sācis 28 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 84 kriminālprocesos. Šā gada pirmajā pusē prokuratūrai ir nodoti 24 kriminālprocesi un rosināts sākt kriminālvajāšanu pret 41 personu - 27 amatpersonām un 14 fiziskām personām - par 41 noziedzīgu nodarījumu.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais