Nav zināms, kur šobrīd atrodas Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļautais dīdžejs Rubļovs

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Valsts robežsardzei patlaban nav zināma Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļautā dīdžeja, Krievijas pilsoņa Denisa Rubļova atrašanās vieta.

Kā aģentūrai LETA apliecināja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone, robežsardze tūlīt pēc informācija saņemšanas no Ārlietu ministrijas (ĀM) veica visas nepieciešamās darbības, lai izpildītu šo lēmumu par personas iekļaušanu Latvijai nevēlamo personu sarakstā un nevēlamo personu izraidītu no Latvijas visīsākajos termiņos.

Patlaban gan personas atrašanās vieta robežsardzei nav zināma. Robežsardzē gan nekomentēja, vai pastāv iespēja, ka persona brīvi iepriekš pārvietojusies vai turpina pārvietoties Šengenas telpā, kur robežkontrole nepastāv.

Jau ziņots, ka piektdien pēdējā brīdī tomēr atcelts Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļautā Krievijas pilsoņa Denisa Rubļova koncerts, kuram piektdien bija jānotiek klubā "First". Klubā jau piektdien aģentūrai LETA apgalvoja, ka zina, ka "drīzumā viņš vairs valstī nebūs".

Piektdien nolemts Rubļovu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā, liedzot viņam ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku.

Pēc ĀM rekomendācijas ārlietu ministres pienākumu izpildītājs klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) piektdien parakstīja rīkojumu, saskaņā ar kuru Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauts Krievijas pilsonis Rubļovs.

ĀM norāda, ka Rubļovs ir turpinājis uzstāsies Krievijas okupētajā un prettiesiski anektētajā Krimas pussalā, tādējādi atbalstot Krievijas agresiju pret Ukrainu. Dīdžejam piektdien bija paredzēts koncerts klubā "First", Rīgā. ĀM uzsver, ka koncerta organizatori par lēmumu ir informēti.

ĀM aicina koncertu un citu publisku pasākumu organizatorus vienmēr rūpīgi pārliecināties par aicināmo viesu reputāciju un rīcību, ņemot vērā un respektējot Latvijas principiālo atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei.

ĀM akcentē, ka Latvija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas 2014.gadā sākto agresiju pret Ukrainu un tās teritoriālo nedalāmību, kā arī neizprovocēto un neattaisnojamo pilna apjoma militāro uzbrukumu Ukrainai.

Svarīgākais