Vīrietim, kurš "TikTok" slavināja vardarbību pret latviešiem, piespriests sods

© pexels.com

Kurzemes rajona tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu vīrietim par naidīgiem komentāriem pret latviešiem un noraidošiem izteikumiem par karadarbību Ukrainā, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Spriedums liecina, ka vīrietis dzērumā pieslēdzās sociālajam tīklam "Tik Tok", kur viņam pastāvīgi seko līdz pat 1000 skatītājiem. Tur viņš krievu valodā, reaģējot uz kādu komentāru, slavinājis vardarbību pret latviešiem un nosaucis tos rupjos vārdos.

Tāpat viņš agresīvi, izmantojot lamuvārdus, izteicies par karadarbību Ukrainā un Ukrainas suverenitāti, piemēram, norādot, ka Ukraina "ieies" Krievijas sastāvā un Krievija ir spēks.

"Tiešsaistē, tieši neizsakoties par konkrētiem Krievijas īstenotiem kara noziegumiem, viņa izteikumos ietverta karadarbības propaganda, atzīstot Krievijas rīcību par pareizu, atskaņojot Krievijas propagandas vēstījumu, kas apšauba Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti. Izteikumos izmantojot izteikti agresīvu izteiksmes formu, viņš lepojas ar tās norādītu, iepriekš, iespējams, īstenotu vardarbību pret latviešiem, to uzskatot par pieņemamu rīcības formu. "Tik Tok" izmantojot arī pazemojošus žestus, norāda uz ukraiņu un latviešu reakciju," teikts spriedumā.

Apsūdzētais ar prokuroru noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Tiesa vienošanos apstiprināja. Tiesa piemēroja brīvības atņemšanu uz vienu gadu, bet sodu noteica nosacīti, ja viena gada un sešu mēnešu pārbaudes laikā viņš neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, nepārkāps sabiedrisko kārtību un izpildīs kriminālsodu izpildi reglamentējošā likumā noteiktos pienākumus.

Svarīgākais