"Eirobarometrs": ko Latvijas iedzīvotāji domā par ES nākamajos piecos gados?

© unsplash.com

Ap 60% Latvijas iedzīvotāju ir ļoti vai daļēji pārliecināti par Eiropas Savienības (ES) demokrātijas stiprumu nākamajos piecos gados, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Vairāk par pusi jeb 53% aptaujāto ir daļēji pārliecināti par ES demokrātijas stiprumu nākamajos piecos gados, tādu atbildi snieguši arī 45% ES iedzīvotāju. Savukārt 8% Latvijā aptaujāto un 10% ES kopumā ir ļoti pārliecināti par savienības demokrātijas stiprumu.

Vēl 24% Latvijas iedzīvotāju par šo jautājumi ir nedaudz pārliecināti. Nedaudz pārliecināti ir arī 45% bloka dalībvalstu iedzīvotāju. Atbildi "ļoti nepārliecināts" snieguši 10% Latvijas iedzīvotāju, kā arī 13% ES iedzīvotāju.

Aptaujā respondentiem uzdeva jautājumu, kas formulēts šādi - kādas ir jūsu bažas par ES drošību nākamajos piecos gados. 28% Latvijas iedzīvotāju uzsvēruši, ka ir ļoti noraizējušies, kamēr ES iedzīvotāji kopumā ir mazāk bažīgi. Atbildi "ļoti noraizējušies" izvēlējās 17% ES dalībvalstu iedzīvotāju.

Mazāk par pusi jeb 44% Latvijas iedzīvotāju akcentēja, ka ir nedaudz noraizējušies, savukārt šādu atbildi snieguši 47% ES iedzīvotāju. Vēl 20% Latvijas iedzīvotāju pauduši, ka nav ļoti noraizējušies, kamēr šādu atbildi izvēlējušies 26% ES dalībvalstu iedzīvotāju.

"Eirobarometra" aptauja noritēja no 25. jūnija līdz 2. jūlijam. Kopā ES veiktas 25 658 intervijas, savukārt Latvijā - 1007 intervijas.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais