Krievijā populārs dīdžejs iekļauts nevēlamo personu sarakstā, bet šodienas koncertu Latvijā neatcels

© Pixabay

Piektdien Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļautais Krievijas pilsonis Deniss Rubļovs šovakar vēl plāno sniegt koncertu klubā "First", to aģentūrai LETA apliecināja kluba pārstāvji.

Viņi skaidroja, ka Rubļovs jau ir ieradies Latvijā un šodien nevar atgriezties Krievijā reisu trūkuma dēļ, tādēļ vakarā plānotais pasākums klubā "First" norisināšoties.

Kā novēroja aģentūra LETA, kluba "First" mājaslapā, nedz arī sociālā medija "Facebook" lapā informācija par dīdžeja Rubļova uzstāšanos nav izņemta. Pasākuma aprakstā norādīts, ka biļetes uz koncertu var iegādāties pie ieejas klubā.

Kā vēstīts, piektdien, 2.augustā, nolemts Rubļovu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā, liedzot viņam ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Pēc ĀM rekomendācijas ārlietu ministres pienākumu izpildītājs klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) piektdien parakstīja rīkojumu, saskaņā ar kuru Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauts Krievijas pilsonis Rubļovs.

ĀM norāda, ka Rubļovs ir turpinājis uzstāsies Krievijas okupētajā un prettiesiski anektētajā Krimas pussalā, tādējādi atbalstot Krievijas agresiju pret Ukrainu. Dīdžejam piektdien bija paredzēts koncerts klubā "First", Rīgā. ĀM uzsver, ka koncerta organizatori par lēmumu ir informēti.

ĀM aicina koncertu un citu publisku pasākumu organizatorus vienmēr rūpīgi pārliecināties par aicināmo viesu reputāciju un rīcību, ņemot vērā un respektējot Latvijas principiālo atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei.

ĀM akcentē, ka Latvija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas 2014.gadā sākto agresiju pret Ukrainu un tās teritoriālo nedalāmību, kā arī neizprovocēto un neattaisnojamo pilna apjoma militāro uzbrukumu Ukrainai.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais