Aptauja: Latvijas iedzīvotāji nosauc, kuras ir būtiskākās problēmas ES

© Dmitrijs Suļžics/MN

Gandrīz puse jeb 41% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Eiropas Savienībai (ES) prioritārā kārtā būtu jārisina karš Ukrainā, kamēr šādu viedokli pauda 25% ES iedzīvotāju, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Atbildot uz jautājumu, kura no no norādītajām jomām - vide un klimata pārmaiņas, nelegālā migrācija, drošība un aizsardzība, karš Ukrainā - ES jārisina prioritārā kārtā, 12% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka prioritātei vajadzētu būt videi un klimata pārmaiņām, vēl 25% uzskata, ka jāpievēršas nelegālās migrācijas risināšanai, savukārt 45% norādījuši, ka bloka prioritātei vajadzētu būt drošībai un aizsardzībai.

Tikmēr 33% ES iedzīvotāji uzskata, ka prioritārā kārtā būtu jārisina vides un klimata pārmaiņu jautājumi, 33% bloka iedzīvotāju norāda, ka prioritāri jāpievēršas nelegālajai migrācijai, vēl 29% norāda, ka ES prioritārā kārtā jārisina drošības un aizsardzības jautājumi.

"Eirobarometra" aptauja noritēja no 25. jūnija līdz 2. jūlijam. Kopā ES veiktas 25 658 intervijas, savukārt Latvijā - 1007 intervijas.

Svarīgākais