Iznīcinās gandrīz miljonu cigarešu paciņas un vairāk kā 11 tonnas sasmalcinātas tabakas

© VID

Divas dienas, pirmdien 2.maijā un otrdien, 3.maijā Nodrošinājuma valsts aģentūras teritorijā Rīgā, Piedrujas ielā 5 tiks iznīcināti tabakas izstrādājumi. Kopumā gandrīz miljons cigarešu paciņas un vairāk kā 11 tonnas sasmalcinātas tabakas.

Tabakas izstrādājumu iznīcināšana Nodrošinājuma valsts aģentūrā ir notikusi jau vairākkārt, bet šis būs lielākais tabakas un cigarešu daudzums, kuru iznīcinās vienlaikus.

Kopumā divās dienās paredzēts iznīcināt 916 060 paciņas dažādu marku cigarešu paciņas, kā arī 11 299,7 kilogramus smalcinātas tabakas, portālu nra.lv informēja Iekšlietu ministrijas Aģentūru darba uzraudzības nodaļas vecākā referente Ieva Rekšņa.

Cigaretes un tabaka ir atsavinātas kopumā 15 dažādās krimināllietās un tās uzkrātas ilgstošā termiņā, kura laikā ir sagaidīti tiesas lēmumi. Cigaretes un tabaka tiek uzkrātas maksimāli lielā daudzumā tādēļ, ka to iznīcināšana vienlaikus ir krietni vien ekonomiskāks process, nekā tas būtu iznīcinot atsavinātos izstrādājumus nelielos daudzumos.

Lai novērstu savulaik publiskajā vidē izskanējušās aizdomas par to, ka ne visi atsavinātie tabakas izstrādājumi tiek patiešām reāli iznīcināti, bet gan nonāk atpakaļ Latvijas tirgū, Nodrošinājuma valsts aģentūra par iznīcināšanas faktu ir informējusi Latvijas Tirgotāju asociāciju.

Tādēļ iznīcināšanā kā novērotājs 2.maijā pulksten 10 piedalīsies arī SIA „British American Tobacco Latvia” pārstāvis Aleksandrs Zaicevs.

Svarīgākais