Ārlietu ministrija izplata brīdinājumu iedzīvotājiem

© Depositphotos

Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Latvijas valstspiederīgos iespējami drīz pamest Libānas teritoriju, liecina informācija ministrijas tīmekļvietnē.

Saistībā ar pastāvošo drošības situācijas saspīlējumu Tuvo Austrumu reģionā, kā arī pieaugošo eskalāciju starp Izraēlu un grupējumu "Hizbullā" Libānas dienvidos, ĀM brīdina patlaban neapmeklēt Libānu.

ĀM norāda, ka Latvijai nav diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības Libānā. Apmeklējot Libānu, ministrija aicinām ievērot arī citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un sabiedroto ieteikumus un ceļojumu brīdinājumus.

Ārkārtējā situācijā ĀM aicinām nekavējoties sazināties ar ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni +371 26337711 vai e-pasta adresi "palidziba@mfa.gov.lv". Tāpat iespējams sazināties ar Latvijas goda konsulu Žerāru Renno, rakstot uz e-pasta adresi "consulate@latvia.gov.lb", vai tālruņa numuru +961 1 616 261, +961 3 224 000.

Tā kā valstī nav Latvijas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības, konsulāro palīdzību iespējams saņemt citu citu ES dalībvalstu pārstāvniecībās. ĀM atzīmē, ka ceļojumu brīdinājumam ir rekomendējošs raksturs un tas neierobežo Satversmē noteiktās tiesības personām izbraukt no Latvijas.

Svarīgākais