Siksnis turpinās vadīt SEPLP

© Dmitrijs Suļžics/MN

Par Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Jānis Siksnis, informēja SEPLP.

Siksnis vienbalsīgi ievēlēts uz nākamo termiņu līdz 2025.gada 3.augustam.

Šāds lēmums pieņemts SEPLP sēdē 1.augustā, pamatojoties uz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumu, kas noteic, ka SEPLP no padomes locekļu vidus ievēlē priekšsēdētāju uz vienu gadu.

Siksnis norāda, ka padomei priekšā ir ļoti intensīvs darba posms saistībā ar vienotā Latvijas Sabiedriskā medija veidošanu, kas nonācis finiša taisnē. Kopā ar mediju pārstāvjiem līdz šī gada beigām vēl jāpabeidz visi sagatavošanās darbi, lai 2025.gada janvāri kopīgi sāktu jaunu laikmetu sabiedriskā medija vēsturē, viņš saka.

SEPLP priekšsēdētājs uzsver, ka padomei arī turpmāk būs aktīva loma, lai nodrošinātu, ka Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas resursi efektīvi tiek apvienoti vienā uzņēmumā, veidojot ilgtermiņā spēcīgāku sabiedriskā medija uzņēmumu kvalitatīva un mūsdienīga satura attīstībai.

SEPLP pirmo sastāvu Saeima ievēlēja 2021.gada 4.augustā, amatā apstiprinot padomes locekļus Siksni, Sanitu Upleju-Jegermani un Jāni Eglīti.

SEPLP ir neatkarīga, pilntiesīga institūcija, kas īsteno sabiedrisko mediju kapitāldaļu turētāja un augstākās lēmējinstitūcijas funkcijas, garantē sabiedrisko mediju redakcionālo neatkarību, izstrādā un apstiprina sabiedrisko pasūtījumu, uzrauga Latvijas Radio un Latvijas Telvīzijas finanšu līdzekļu izlietojumu.