Pirmās instances tiesa noraida atstādinātā JVLMA katedras vadītāja Kronlaka pieteikumu pret Mūzikas akadēmiju

© f64.lv, Aigars Jansons

Rīgas pilsētas tiesa šodien noraidījusi bijušā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Mūzikas tehnoloģiju katedras vadītāja Rolanda Kronlaka pieteikumu pret akadēmiju par viņa atstādināšanu no darba, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Spriedumu var pārsūdzēt apelācijas kārtībā 20 dienu laikā Rīgas apgabaltiesā.

Kā vēstīts, Kronlaks uzskata, ka atstādināšana no darba par iespējamu seksuālu uzmākšanos studentēm bijusi prettiesiska, jo sodu par nepiedienīgu komunikāciju ar studentēm viņš bija jau saņēmis, iepriekš ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Kronlaks pieprasījis atjaunot viņu darbā un izmaksāt viņam kompensāciju - aptuveni 8000 eiro, kas ir vidējā izpeļņa par piespiedu kavējuma laiku.

LTV raidījums "Kultūršoks", kura rīcībā bija nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju rīcību, aktualizējis problēmu par uzmākšanos mācību iestādēs.

JVLMA par iespējamu seksuālu uzmākšanos studentēm atstādināti divi pasniedzēji. JVLMA padome marta vidū izteica neuzticību JVLMA rektoram Guntaram Prānim un aicināja atkāpties no amata, un mēnesi vēlāk Prānis paziņoja par atkāpšanos. Par JVLMA jauno rektori tika ievēlēta Ilona Meija.

Svarīgākais