Prezidents kritizē pašvaldību Civilās aizsardzības komisiju darbu, novēršot vētras sekas

© Dmitrijs Suļžics/MN

Pašvaldību Civilās aizsardzības komisijas ir strādājušas labāk, komentējot piedzīvotās vētras seku novēršanu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Prezidents teica, ka viņu dara uzmanīgu situācija ar cilvēku informēšanu. Ja ir gadījumi, kad cilvēki ar maziem bērniem vai gados veci cilvēki divas vai trīs dienas paliek bez elektrības, viņi ir vairāk jāinformē. Ja vētras sekas nav iespējams novērst uzreiz, tad vajag vairāk ziņot par to, kas tiek darīts, atbildēt uz telefona zvaniem un e-pastiem, uzsvēra prezidents.

Prezidents teica, ka mums priekšā ir vairākas dienas, ja ne nedēļas, lai pilnībā likvidētu vētras sekas.

Rinkēvičs atzina, ka šī vētra ir bijusi absolūti milzīgs izaicinājums. Viņš arī saprot, ka cilvēki bijuši dusmīgi, jo atbildīgie dienesti varbūt uzreiz neatsaucās, bet, redzot visu darba apjomu, prezidents to darbu vērtē ļoti labi.

Viņš arī uzteica AS "Sadales tīkla" darbu, likvidējot vētras sekas.

Vienlaikus nekas nav beidzies, viņš atzina. Prezidents teica, ka trešdien apmeklējis ne tikai Jelgavu, bet arī Jūrmalu, Ķaugurus, Ķemerus. "Es redzēju, ko tas nozīmē gan cilvēkiem, gan dienestiem," sacīja Rinkēvičs.

Svarīgākais