Cik silts ūdens ir Latvijas peldvietās?

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ūdens temperatūra jūrā visā Latvijas piekrastē ir 18..20 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Upēs un ezeros ūdens temperatūra ceturtdienas rītā ir 17..21 grāds.

Lielākajā daļā upju mitējusies ūdens līmeņa paaugstināšanās, daudzviet ūdens līmenis krītas, tā kāpums turpinās Aiviekstē, Gaujā un vēl dažās upēs.

Daudzviet, it īpaši Lielupes baseinā, applūdušas palienes un citas zemākās vietas. Turpretī Daugavā saglabājas zems ūdens līmenis.

Misā pie Lielveisiem Ķekavas novadā ūdens līmenis lēnām pazeminās, tas krītas arī Bērzē pie Līvbērzes, bet Tērvetē pie Bramberģes un Svētē pie Ūziņiem ūdens līmenis vēl mazliet kāpj.

Kopš pagājušās nedēļas nogales ūdens līmenis Tērvetē paaugstinājies par 2,3 metriem, Svētē - par 2,7 metriem.

Tērvetē pie Bramberģes un Svētē pie Ūziņiem ūdens līmenis tikai nedaudz atpaliek no 2010. gada pavasaru palu maksimālās atzīmes; līdz tai pietrūkst attiecīgi 20 un 45 centimetru.

Tuvākajās dienās daudzviet Latvijā īslaicīgi līs, vairāk nokrišņu būs Vidzemē un Latgalē, prognozē sinoptiķi. Ūdens līmenis upēs galvenokārt pazemināsies, straujāk tas notiks Kurzemes un Zemgales upēs. Aiviekstē un Gaujā vēl gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās, bet tā neradīs plūdu draudus.

Jau ziņots, ka iespējamā mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ Veselības inspekcija neiesaka peldēties Lielupē, visās Jūrmalas peldvietās un arī Daugavas un Rīgas līča peldvietās galvaspilsētā.

Svarīgākais