Vētra un lietavas nodarījušas postu arī Stradiņa slimnīcai

© Vladislavs Proškins/f64

Vētras radītie postījumi daļēji skāruši arī Paula Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu (PSKUS), taču tie nekādā veidā nav apgrūtinājuši ambulatoro, stacionāro un neatliekamo pakalpojumu sniegšanu, paziņojumā vēsta slimnīca.

Slimnīca norāda, ka lielākā daļa ēku ir ar vēsturisku vērtību, bet neatbilst 21.gadsimta prasībām, tādēļ vētras laikā nācās konstatēt un novērst arī dažādus tehniska rakstura traucējumus.

Stiprais vējš nogāzis divus kokus PSKUS teritorijā, bet stiprās lietavas vietām izraisīja ūdens ieplūšanu iekštelpās caur logiem, jumtu korēm un ventilācijas šahtām. Situācija nekavējoties tika apzināta, un tika sākti ūdens savākšanas darbi, uzsver slimnīcā.

Slimnīcas paziņojumā norādīts, ka kopumā PSKUS infrastruktūra ir apmierinošā stāvoklī, tomēr situācija tikai vēlreiz apliecinot, cik svarīga ir moderna un jauna korpusa izbūve, uz kuru kopīgiem spēkiem slimnīca virzās.

Kā aģentūrai LETA norādīja PSKUS Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Vineta Kļaviņa, šobrīd, kamēr viss vēl nav izžuvis, vēl nevar veikt remontdarbus. Taču viņa atzīmēja, ka situācija kopš vakardienas ir krietni uzlabojusies.

LETA jau rakstīja, ka pagājušajā svētdienā un pirmdien Latviju skāra vētra, kas nodarīja plašus postījumus.