Elektroapgāde traucēta ap 11 000 "Sadales tīkla" klientu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Vētras radīto postījumu dēļ otrdien plkst. 11 elektroapgāde aizvien ir traucēta apmēram 11 000 AS "Sadales tīkls" klientu, informē uzņēmums.

Plašākie elektroapgādes traucējumi ir Olaines un Jelgavas novadā.

Patlaban "Sadales tīkla" operatīvie darbinieki un darbuzņēmēji novērsuši vairāk nekā 370 vētras radītos elektrotīkla bojājumus. Paralēli turpina pieaugt bojājumu pieteikumu skaits no klientiem.

Uzņēmumā norāda, ka turpinās tehniski sarežģītāko un laikietilpīgāko bojājumu novēršana, jo atsevišķās vietās elektrotīkls bojāts mežos un purvainās vietās, kur darbs ar specializēto tehniku ir grūts. Joprojām daudzās vietās piekļuvi bojājumu vietām apgrūtina uz ceļiem kritušie koki un applūdušās teritorijas.

Tāpat "Sadales tīkls" turpina uzraudzīt situāciju un atkārtoti brīdina elektroenerģijas lietotājus par bīstamību, ko rada ūdens klātbūtne elektroiekārtām un elektroierīcēm. Redzot strauju ūdens līmeņa celšanos privāto māju vai saimniecības ēku tuvumā, iedzīvotāji aicināti laikus pārtraukt elektrības padevi, atslēdzot elektrības drošības slēdžus vai drošinātājus, tādējādi novēršot apdraudējumu.

Jau ziņots, ka Latviju kopš svētdienas vakara šķērsoja aktīvs ciklons, nesot ekstremāli stipru, ilgstošu lietu un spēcīgas vēja brāzmas, kas lauza kokus un bojāja elektrolīnijas.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais