Pēc vakardienas vētras elektrības padeves traucējumi arvien ir ap 12 000 klientu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pēc vakardienas vētras otrdienas rītā elektrības padeves traucējumi arvien ir ap 12 000 klientu, informē AS "Sadales tīkls".

Sākotnēji vētras postījumu dēļ bez elektroapgādes bija palikuši ap 50 000 klientu, bet šorīt līdz plkst.6 to skaits samazinājies līdz kopumā ap 12 000 klientu. 29.jūlijā "Sadales tīkls" kopumā novērsis 124 vidēja sprieguma un 182 zemsprieguma līniju bojājumus.

Plašākie traucējumi pašlaik ir Olaines, Jelgavas, Mārupes, Bauskas un Dobeles novadā.

Pie bojājumu novēršanas valsts centrālajos rajonos strādā vairāk nekā 400 "Sadales tīkla" speciālisti - elektromontieri un dispečeri. Lai ātrāk atjaunotu elektroapgādi, valsts centrālajos rajonos palīgā ir devušās operatīvā darba brigādes no vētras mazāk skartajām teritorijām - Kurzemes, Vidzemes un Latgales.

Nakts laikā elektrotīkla dispečeri veica pārslēgumus elektrotīklā, lai nodrošinātu klientiem elektroapgādi no elektrolīnijām, kuras nav bojātas, savukārt dienas gaišajā laikā notiek bojāto posmu sakārtošana un atjaunošana, kad operatīvā darba brigādes ar speciālo tehniku atjauno balstus un vadus, izzāģē nolauztos kokus.

Šobrīd turpinās darbs pie tehniski sarežģītāko un laikietilpīgāko bojājumu novēršanas, jo atsevišķās vietās elektrotīkls bojāts mežos un purvainās vietās, kur darbs ar specializēto tehniku ir apgrūtinošs, vēsta uzņēmums. Joprojām daudzās vietās piekļuvi bojājumu vietām apgrūtina uz ceļiem kritušie koki un applūdušās teritorijas.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais