Migrantu pārvadāšanā pieķerts Ukrainas pilsonis - trešais arests trīs dienās

© Valsts robežsardze

Ceturtdien, 25. jūlijā, par nelikumīgi valsts robežu šķērsojušu personu pārvadāšanu aizturēts Ukrainas pilsonis. Kā informē Valsts robežsardzes pārstāve, līdz ar to kāds migrantu pārvadātājs tika aizturēts jau trešo dienu pēc kārtas.

Robežsargi sadarbībā ar Valsts policijas amatpersonām Krāslavas novadā apturēja kādu Opel Zafira markas automašīnu, kuru vadīja Ukrainas pilsonis. Apturot automašīnu, viena persona metās bēgt un nozuda meža masīvā, savukārt divu pārējo pasažieru dokumentu pārbaudes laikā konstatēts, ka tās ir āfrikāņu izcelsmes personas bez ceļošanas dokumentiem, kā arī derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pret Ukrainas pilsoni uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 285. 1 panta otrās daļas par apzinātu personas nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā, ja šāda iespēja nodrošināta divām vai vairākām personām.

Par minētajām darbībām personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Trešo valstu pilsoņi atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas saskaņā ar 2024. gada 12. marta Ministru kabineta rīkojumu Nr.184 “Par pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma izsludināšanu”.

Svarīgākais