FOTO. NMPD vētras dēļ pie daļas pacientu ceļu mēro ar kājām

© unsplash.com

NMP (Neatliekamās medicīniskās palīdzības) dienesta komandas arī saskārušās ar izaicinājumiem glābšanas darbos. Vētras radītie postījumi apgrūtina iespēju brīvai piekļuvei pie pacientiem.

Tīmekļvietnē “X” publiskota informācija, ka NMPD saskaras ar izaicinošiem vētras radītiem postījumiem. “Atsevišķos gadījumos ir situācijas, kur kolēģi ceļu pie pacienta mēro kājām, jo ar auto nevar piekļūt. Bet darām visu, lai dzīvībai kritiskās situācijās pie pacientiem nokļūt pēc iespējas ātrāk.”

NMPD arī ziņo, ka pagaidām, neviens cilvēks vētras dēļ nav cietis. Kā arī atgādina būt piesardzīgiem un aicina šodien nedoties ārpus mājām.

Kā ziņo LETA, kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD visā Latvijā devās 781 izsaukumā, kas ir par 100 izsaukumiem mazāk nekā ikdienā ierasts, kad ir aptuveni 900 izsaukumu diennaktī. NMPD atzīmē, ka cilvēki bija prātīgi, negāja ārā no mājas, un, iespējams, tādēļ izsaukumu skaits ir mazāks.

NMPD uzsver, ka dara visu iespējamo, lai dzīvībai kritiskās situācijās pie pacientiem nokļūtu pēc iespējas ātrāk.

NRA iepriekš vēstīja, ka līdz pirmdienas rīta plkst.8 saņemti apmēram 600 pieteikumi uz spēcīgā vēja un lietus radīto postījumu likvidēšanas darbiem, par ko informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Aktuālākā un jaunākā informācija par vētru šeit.

Svarīgākais