Vai Bunkus lietas virzību ietekmēs kriminālprocess par gatavošanos Jašina slepkavībai?

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Prokuroram Aldim Lasmanim patlaban ir grūti spriest, vai un kā administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietas virzību ietekmēs kriminālprocess par gatavošanos Valsts policijas (VP) amatpersonas Romāna Jašina slepkavībai.

Jašins ir viens no lieciniekiem Bunkus slepkavības lietā, kurā viens no apsūdzētajiem ir uzņēmējs Aleksandrs Babenko. Pagājušajā nedēļā policija aizturēja piecas personas, tostarp, Babenko dēlu Artjomu, aizdomās par sagatavošanos Jašina slepkavībai.

Bunkus slepkavības lietas prokurors Lasmanis ar preses sekretāres Aigas Eidukas starpniecību aģentūrai LETA atzina, ka viņam ir grūti spriest, vai kriminālprocess par gatavošanos policista slepkavībai ietekmēs Bunkus slepkavības lietas virzību.

Prokurors arī apliecināja, ka visiem trīs Bunkus slepkavības lietā apsūdzētajiem - Babenko senioram, uzņēmējam Mihailam Uļmanam un Krievijas pilsonim Viktoram Krivošejam novembrī beidzas apcietinājuma termiņš. LETA vairākkārt rakstījusi, ka kopš apcietinājuma piemērošanas Uļmans un Babenko vairākkārt lūguši tiesu pārskatīt viņiem piemēroto drošības līdzekli, bet tiesa šos lūgumus allaž noraidījusi.

Tas savukārt nozīmē, ka, lai iekļautos šajā termiņā, tiesai ir jābūt uzrakstītam pilnam notiesājošam spriedumam. Ja tiesa neiekļaujas, tad apsūdzētajiem apcietinājuma termiņš beigsies, norādīja prokurors.

Bunkus slepkavības lietu Rīgas pilsētas tiesa turpinās skatīt otrdien plkst.9, kad tiesa lems par pieteiktajiem lūgumiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Jau ziņots, ka Bunkus tika nošauts 2018.gada 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna.

Tāpat vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā VP aizdomās par iespējamu sagatavošanos policijas amatpersonas Jašina slepkavībai aizturēja piecas personas. Likumsargi pie Jašina iespējamiem slepkavības gatavotājiem atrada 17 kilogramus marihuānas, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un policijas formas tērpu elementus.

Patlaban izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka noziedznieki, iespējams, bija gatavojušies nogalināt Jašinu, un šis noziegums varētu būt saistīts ar šī policista profesionālo darbību un veikts atriebības nolūkā.

Visi aizturētie ir Latvijas pavalstnieki, un patlaban informācija liecina, ka viņi ir saistīti ar organizēto noziedzību.

Svarīgākais