"Šī ir bijusi ļoti, ļoti smaga nakts, bet nekas vēl nav beidzies." VUGD izplata paziņojumu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Latvijā jau kopš nakts plosās, iespējams, visu laiku spēcīgākā vētra. No rīta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ziņoja, ka Kalnieciemā nolijuši 203% no jūlija mēneša normas, kas ir jauns rekords. Šajā laikā darba pilnas rokas ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem.

"... šī ir bijusi ļoti, ļoti smaga nakts, bet nekas vēl nav beidzies. Aicinām iedzīvotājus apzināties, ka bīstamība saglabājas!" Šādi sociālajā medijā "Facebook" paziņojumu sabiedrībai iesāk VUGD.

Dienests norāda, ka spēcīgais vējš un nokrišņi norims tikai dienas gaitā, tāpēc ikviens tiek aicināts, kuram ir iespēja, šodien palikt mājās - strādāt attālināti, neapmeklēt veikalus un citas iestādes, ja tas ir iespējams.

VUGD norāda, ka līdz plkst. 06.00 no rīta 112 kontaktu centrā saņemti apmēram 400 pieteikumi uz spēcīgā vēja un lietus radīto postījumu likvidēšanas darbiem.

Visvairāk izsaukumu ir Jūrmalā, no kurienes saņemti vairāk kā 160 izsaukumi, kā arī Zemgales, bet tieši Tukuma novada, Jelgavas novada, Jelgavas pilsētas un Dobeles novada, no kuriem kopumā saņemti vairāk kā 100 izsaukumi. Rīgas pilsētā iedzīvotāju pieteikumi par postījumiem sāka ienākt nakts vidū un to skaits līdz sešiem rītā ir apmēram 100. Citos reģionos izsaukumu skaits ir ļoti neliels.

Glābšanas dienests aicina ikvienu šodien palikt mājās un nedoties aplūkot postījumu vietas, tas var būt bīstami un tai pat laikā varat apgrūtināt atbildīgo dienestu darbu.

"Ugunsdzēsēji glābēji prioritāri reaģē uz tiem izsaukumiem, kuros iespējams apdraudējums cilvēka dzīvībai un veselībai, tāpēc aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un apzināties, ka vēja postījumu likvidēšanas darbi notiks ilgākā laika periodā," skaidro VUGD.

Svarīgākais