Uz atsevišķiem autoceļiem Zemgalē uzkrituši vēja nolauzti koki

© Ģirts Ozoliņš/MN

Svētdienas vakarā uz atsevišķiem autoceļiem Zemgalē ir nokrituši vēja nolauzti koki, apgrūtinot un pat pilnībā bloķējot satiksmi, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Viens koks nokritis uz Ventspils šosejas (A10) pie Kūdras, aizšķērsojot vienu braukšanas joslu, taču šajā vietā pirms īsa brīža satiksme jau ir pilnībā atjaunota.

Vēl viens koks nokritis autoceļa Annenieki-Jaunpils (V1457) 6.kilometrā jeb netālu no pagrieziena uz Lesteni, aizšķērsojot abas braukšanas joslas. Šajā vietā satiksme patlaban ir bloķēta.

Koki nokrituši arī autoceļa Dobele-Bauska (P103) 17.kilometrā un 21,5.kilometrā. Abās vietās ceļš ir pilnībā aizšķērsots, bloķējot satiksmi, informē LVC.

Kā ziņots, naktī un pirmdien Latvijas centrālajā daļā gaidāms ļoti stiprs lietus un vējš, tādēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ir izsludinājis divus sarkanos jeb augstākā līmeņa brīdinājumus.

Jaunākās prognozes liecina, ka stihija vissmagāk skars Rīgas līča dienvidu piekrasti un Zemgali.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais