Jūrmalā pārbūvēs Dzirnavu ielas tiltu pār Vecsloceni; tas izmaksās turpat pusmiljonu eiro

© Kaspars Krafts

Par nepilnu pusmiljonu eiro Jūrmalā plānots pārbūvēt Dzirnavu ielas tiltu pār Vecsloceni, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Jūrmalas dome appstiprinājusi tilta būvniecības projekta izmaksas 494 710 eiro apmērā.

Lai projektu īstenotu, plānots ņemt aizņēmumu Valsts kasē 420 510 eiro apmērā un ieguldīt pašvaldības budžeta līdzekļus 74 210 eiro, izmantojot valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību ceļu un ielu finansēšanai.

Jūrmalas pašvaldība noslēgusi līgumu ar SIA "Būvinženieris" par būvdarbu veikšanu. Uzņēmums tiesības veikt darbus ieguva pašvaldības izsludinātajā konkursā.

Kā liecina internetā pieejamā informācija, Vecslocene ir Slocenes upes turpinājums, kas bijusi daļa no kuģošanas ceļa, kas savienoja Kaņiera un Valguma ezerus ar Lielupi.

Savukārt mūsdienās par Vecsloceni sauc upes posmu, kas savieno Siliņupi un Slokas ezeru un kas Jūrmalā pie Slokas ietek Lielupē.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais