Mārtiņa Freimaņa pelni beidzot guldīti zemes klēpī

© Rekurzeme.lv

Vakar, tuvinieku un draugu lokā notikusi pēdējā atvadīšanās no mūziķa, dzejnieka un aktiera Mārtiņa Freimaņa. Urna ar Freimaņa pelniem turpmāk atdusēsies Misiņkalna kapos Aizputē – vietā, ko Mārtiņš vienmēr uzskatījis par savām īstajām mājām, ziņo portāls Rekurzeme.lv.

Turpat arī tiks izveidots mūziķa piemiņas memoriāls, portālu tvnet.lv informēja Agrita Bikaviņa, Mārtiņa Freimaņa fonda pārstāve.

Aizputē Freimanis dzīvojis no 3 gadu vecuma līdz pat 1995.gadam, kad pēc Aizputes vidusskolas beigšanas pārcēlies uz dzīvi Liepājā. Tieši Aizputē aizsākušās arī Mārtiņa mūzikas gaitas. Misiņkalna kapos, kas turpmāk būs mūziķa atdusas vieta, apglabāta arī viņa vecmāmiņa, kā arī daži bērnības draugi.

Bēres tika plānotas tuvāko draugu un ģimenes locekļu lokā, tomēr notikums mazajā pilsētiņā izraisījis visai lielu ažiotāžu – vietējie iedzīvotāji par gaidāmo uzzinājuši jau krietni iepriekš.

Nu Mārtiņš saņēmis savas trīs saujas zemes arī no novadniekiem un uz mūžu atgriezies bērnības un jaunības pilsētā.

Minēto mūziķa piemiņas vietas memoriālu veidos tēlnieks Uldis Zariņš, ar ko Mārtiņš sadarbojies koncertšova "Suns" laikā. Tajā paredzēts iemūžināt to sajūtu, ko mūziķis visiem dāvāja dzīvs esot – prieku, atvērtību un patiesu sirsnību. Piemiņas vietas izveidi finansē Mārtiņa Freimaņa fonds, no ziedojumiem, kas tika savākti mūziķa atceres koncertā 11. martā. Ar laiku piemiņas plāksne tiks uzstādīta arī uz mājas Kalvenes ielā 30, kur mūziķis pavadīja savu bērnību.

3. martā nodibinātais Mārtiņa Freimaņa fonds sācis aktīvu darbību – atbalstīts jau pirmais jauno mūziķu – grupas "Livido" studijas ieraksts, notiek gatavošanās darbi, lai dienasgaismu ieraudzītu Freimaņa lolotais dzejoļu krājums, tiek izstrādāta bērnu namu un dzīvnieku patversmju atbalsta programma, izstrādes stadijā ir arī fonda mājas lapa, kur turpmāk varēs sekot līdzi nodibinājuma aktivitātēm.

Mārtiņa Freimaņa dzīve aprāvās 33 gadu vecumā. Viņš nomira 27. janvārī Latvijas Infektoloģijas centrā. Mediķi apstiprināja, ka mūziķis miris no vispārējas organisma saindēšanās, kuras galvenie iemesli bija akūts toksiskais hepatīts un taukainā hepatoze.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais