Koknesē pieejama pubiskā duša un veļas mazgātava

© pixabay.com

Aizkraukles novada Kokneses apvienības pārvaldes pagrabstāvā, Melioratoru ielā 1, iekārtots higiēnas pakalpojumu punkts, kurā pieejams dušas un veļas mazgāšanas pakalpojums, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

To var izmantot jebkurš iedzīvotājs par pilnu maksu, bet, lai saņemtu pašvaldības apmaksātu pakalpojumu, jāvēršas Sociālajā dienestā.

Ja dzīvesvietā nav karstā ūdens un nav iespēju pieslēgt veļas mazgājamo mašīnu, ja vecuma vai slimības izraisīto funkcionālo traucējumu dēļ ir grūtības izmazgāt veļu, persona var pieteikties pašvaldības apmaksātam dušas un veļas mazgāšanas pakalpojumam.

Sociālais dienests izvērtēs personas sociālo un materiālo situāciju atbilstoši Aizkraukles novada domes saistošajiem noteikumiem un, ja persona atbildīs kritērijiem, piešķirs iespēju pakalpojumu saņemt bez maksas.

Viena persona bez maksas divas reizes mēnesī var saņemt dušas pakalpojumu un divas reizes mēnesī bez maksas saņemt veļas mazgāšanas pakalpojumu.

Pakalpojumu personai piešķir līdz sešiem mēnešiem, pamatojoties uz sociālā darba speciālista atzinumu par tā nepieciešamību.

Papildus Sociālā dienesta apmaksātajam pakalpojumam veļas mazgāšanas pakalpojuma un dušas pakalpojuma izcenojumā var piešķirt 50% atvieglojumu trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, 1. grupas un vientuļajiem invalīdiem, politiski represētajām personām, leģionāriem, Černobiļas atomelektrostacijas seku likvidētājiem, daudzbērnu ģimenēm.

Bez atlaidēm veļas mazgāšana par vienu ciklu ar savu veļas mazgāšanas līdzekli maksās 4,48 eiro. Savukārt dušas pakalpojums, kuru varēs izmantot ne ilgāk par 40 minūtēm, maksās 3,36 eiro.

Kā aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā, higiēnas telpas izveide un iekārtošana izmaksāja ap 7005 eiro. Par šiem līdzekļiem tika veikts telpu kosmētiskais remonts, ūdens pieslēgšana, ventilācijas izveide, elektrības pieslēgums, uzstādīta dušas kabīne, boileris karstā ūdens uzsildīšanai un veikti citi darbi.

Higiēnas telpā ir divas veļas mašīnas, kas tika pārceltas no iepriekšējā higiēnas punkta, un viena dušas kabīne.

Svarīgākais