Dailes teātris jūlija izskaņā sāks jauno sezonu

© MN

Dailes teātris 30.jūlijā sāks jauno, 105. sezonu, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Plānots, ka teātra darbiniekus kopsapulcē uzrunās vadība, stāstot par jaunās sezonas redzējumu un radošajām iecerēm. Pēc tam, uzsākot jauno sezonu, tradicionāli taps teātra darbinieku kopbilde, informē Vārpiņa.

Izrādes Dailes teātrī atsāksies augusta sākumā, un ar repertuāru iespējams iepazīties teātra mājaslapā. Pirmais šīs sezonas notikums teātrī būs muzikālā izrāde "Stulbā dzīve" - divu kabarē grupu - britu grupas "The Tiger Lillies" un tagad Francijā darbojošos ukraiņu "Dakh Daughters" - satikšanās uz Dailes teātra skatuves ar aktrisēm Ievu Segliņu, Ēriku Egliju-Grāveli un Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu.

"Laikā, kad cilvēci tricina ļaunums, ir gļēvi novērsties no neērtā un sāpinošā, tādēļ ir nepieciešams līdz pašam kaulam, melni un radikāli godīgi pasmieties par stulbo dzīvi," teic režisors un autors Vlads Troickis. Iestudējums būs stāvizrādes formātā, trīs dažādās valodās - latviešu, ukraiņu un angļu - un tajā mākslinieki meklēs atbildes uz brīvības un demokrātijas jautājumiem. Iestudējuma pirmā izrāde gaidāma 9.augustā koncertzāles "Cēsis" teātru skates "Grand Prix" ietvaros, bet 10.augustā un 11.augustā divās izrādēs Dailes teātra Lielajā zālē.

Savukārt nākamais Lielās zāles jauniestudējums gaidāms 13.septembrī, kad pirmizrādi piedzīvos izrāde jauniešu auditorijai "Zilā lapsa". Izrādi Dailes teātrī iestudē lietuviešu režisors un dramaturgs Jons Tertelis. ""Zilā lapsa" ir animācijas iedvesmota izrāde, kas aicinās skatītājus doties pasakainā ceļojumā un iepazīt to, kas slēpjas pasaku ēnas pusē," pauž Vārpiņa.

Tāpat teātra pārstāve atklāj, ka Lielās zāles skatuvi šovasar ir skārušas ilgi gaidītas izmaiņas - ar teātra sadarbības partneru, kokapstrādes uzņēmuma "Stiga RM" atbalstu šovasar vecā skatuves grīda tika nomainīta uz jaunu. Savukārt kamēr norit Dailes teātra Mazās zāles pārbūve, Mazās zāles iestudējumi būs skatāmi "Tabakas fabrikā", un kā pirmās tur skatāmas monizrādes - Dārtas Danevičas "Zēni nav meitenes" 20.augustā un Ķuzules-Skrastiņas "Visas viņas" 31.augustā, informē Vārpiņa.

Savukārt 28.augustā "Tabakas fabrikā" notiks Jura Joneļa iestudētā koncertuzveduma "Kodiens" pirmizrāde, kas stāsts par rakstnieku Čārlzu Bukovski. Koncertizrādē piedalīsies muzikālā apvienība "Uzvaras bulvāris" un lomās būs redzams aktieru pāris Eglija-Grāvele un Gints Grāvelis, kā arī aktieris Juris Bartkevičs.

Svarīgākais