ASV vēstnieks nosauc Latviju par drošu vietu investīcijām

© Ģirts Ozoliņš / F64

atvija ir droša vieta investīcijām, piektdien, uzrunājot Latvijas-Kalifornijas biznesa diskusijas dalībniekus, sacīja ASV ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.

Vēstnieks norādīja, ka ekonomiskā drošība ir tikpat svarīga kā militārā drošība, un Latvija pašreiz dara daudz drošības uzlabošanai. Tostarp Latvija pievērš uzmanību militārai drošībai, kiberdraudiem, informācijas draudiem. Tāpat arī Latvija ir viena no līderēm dezinformācijas apkarošanā.

Latvija ir gatava šodienas un rītdienas izaicinājumiem, tāpēc jā - Latvija ir droša vieta investīcijām," sacīja Robinsons.

Tostarp ASV vēstnieks Latvijā uzsvēra, ka Latvijas enerģētikas sektors ir laba vide investīcijām, un Latvija varētu būt zaļās enerģijas eksportētājs Eiropas Savienībā. Tāpat Robinsons atzinīgi vērtēja plānoto atslēgšanos no Krievijas kontrolētā BRELL loka nākamā gada februārī.

Latvijas ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) minēja, ka nākamajos gados plānots būtiski palielināt Latvijas ekonomikas apmērus, tāpēc ir daudz jāstrādā un jādomā, kā piesaistām investīcijas, tostarp enerģijas sektorā.

Ministrs arī piebilda, ka līdz ar atslēgšanos no BRELL nākamajā gadā Latvija virzās uz enerģētisko neatkarību.

Vienlaikus, runājot par Latvijas un Kalifornijas pavalsts sadarbību, Valainis sacīja, ka jau pašreiz ir uzņēmumi no Kalifornijas, kas ir investējuši Latvijas uzņēmumos. Valainis arī pauda cerību turpmākai sadarbībai ar Kaliforniju vairākās jomās.

Savukārt Kalifornijas pavalsts finanšu ministre Fiona Ma akcentēja, ka Latvijai un Kalifornijas pavalstij ir līdzīgi mērķi un līdzīgi izaicinājumi. Viņa norādīja, ka Kalifornija ir atvērta sadarbībai.

Jau ziņots, ka piektdien norisinās Latvijas un Kalifornijas pavalsts uzņēmējdarbības forums, kuru Ārlietu ministrija (ĀM) rīko sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

Kalifornijas pavalsts delegācija Latvijā viesosies līdz 28.jūlijam. To pavada Latvijas goda konsuls ASV, Dienvidkalifornijā Juris Buņķis. Vizītes laikā delegācija piedalīsies uzņēmējdarbības forumā, tiksies ar Saeimas un Ministru kabineta pārstāvjiem, LIAA vadību, apmeklēs Rīgas Tehnisko universitāti un AS "SAF Tehnika". Ar piedāvātajām uzņēmējdarbības iespējām delegācija iepazīsies arī Valmieras pilsētas pārstāvniecībā Rīgā.

Svarīgākais