Kaimiņi atklāj, kā notikusi kratīšana Ždanokas vasarnīcā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Valsts drošības dienests (VDD) vakar veicis izmeklēšanas darbības ar nu jau bijušo Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Tatjanu Ždanoku (LKS) saistītos objektos.

"Pie Ždanokas īpašuma vārtiem šodien pielikta jauna slēdzene. Par šeit notikušo kratīšanu kaimiņi kameras priekšā atsakās runāt, bet aizkadrā stāsta, ka bija atbraukušas vairākas netrafarētās likumsargu mašīnas, operatīvie darbinieki ar sejas maskām. Operatīvais transports atstāts steigā, liedzot pieeju pie vārtiem apkārtējo māju iedzīvotājiem.

Viens no kratīšanas aculieciniekiem stāsta, ka 22. jūlijā pēc 21 viņš nav varējis izgriezt mašīnu, jo viens auto bija atstāts uz ielas - tam garām nebija iespējams tikt, nedz arī savā pagalmā. Aizejot gulēt, vēl pēc pulksten 22 mašīna aizvien atradusies uz ielas", vēsta TV3.

Aģentūra LETA vēsta, ka kriminālprocesuālo darbību rezultātā izņemti datu nesēji, piezīmes un dokumenti. Patlaban dienestā ir sākta izņemto materiālu analīze.

Kriminālprocesuālās darbības pret minēto personu VDD veica šā gada februārī sāktajā kriminālprocesā par iespējamu sadarbību ar Krievijas specdienestiem, apliecināja dienestā.

Svarīgākais